Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Primele arestări după atacul de la Ambasada Israelului din Belgrad. Aleksandar Vucic: "Nu vom avea milă pentru teroriști în Serbia"

Poliția sârbă a efectuat primele arestări după atacul de sâmbătă de la Ambasada Israelului din Belgrad. Autoritățile suspectează existența în țara a unei rețele care ar avea legături cu grupurile teroriste străine.

Alerta de securitate a fost ridicată în capitala țării, iar paza a fost sporită pentru ambasadele străine și clădirile guvernamentale. Măsurile sporite de securitate vizează, de asemenea, mall-urile și zonele aglomerate.

Autoritățile vorbesc de o acțiune teroristă

Poliția sârbă a anunțat că atacatorul, care a tras într-un polițist cu o arbaletă, a fost identificat. Este vorba de un tânăr de 25 de ani, care s-a convertit la Islam. Acesta a fost împușcat mortal de către ofițerul rănit, imediat după atac.

În prezent, autoritățile desfășoară o amplă anchetă și vorbesc de o acțiune teroristă, dar și despre o posibilă rețea extremistă care ar opera în țară. Președintele sârb, care l-a vizitat pe polițistul rănit, a spus că vor fi luate cele mai dure măsuri împotriva terorismului.

Aleksandar Vucic, președintele Serbiei: "Îi vânăm pe toți acum. Îi vânăm și este o chestiune de timp și de tehnică. Cunoaștem numele și absolut totul. Vom continua și vom termina acest lucru. Este important că eroul nostru (n. r. polițistul), Milos Jevremovic, este în viață. El va fi sănătos. A arătat cum trebuie să reacționăm într-un astfel de moment. Nu vom avea milă pentru teroriști în Serbia. Nu vom avea deloc milă."

După atac, Ambasada Israelului din Belgrad este păzită de o unitate de elită a poliției sârbe.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE