Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Israelul afirmă că a ucis 15 membri Hezbollah în sudul Libanului. Armata israeliană a cerut locuitorilor din 20 de ora libaneze să evacueze locuințele

Armata israeliană a cerut joi locuitorilor din peste 20 de orașe din sudul Libanului să își evacueze imediat locuințele, în timp ce a continuat incursiunile transfrontaliere și a lovit ceea ce au declarat a fi ținte Hezbollah într-o suburbie a Beirutului, potrivit Reuters.

Ultimele avertismente au ridicat la 70 numărul orașelor din sud care fac obiectul unor apeluri de evacuare, inclusiv capitala provinciei Nabatieh.

Hezbollah a efectuat noi lovituri, vizând ceea ce a numit „baza Sakhnin” a Israelului pentru industrii militare din Golful Haifa, pe coasta mediteraneană din nordul Israelului.

De asemenea, Israelul a declarat că a lovit o clădire a municipalității din orașul Bint Jbeil din sudul Libanului, ucigând 15 membri Hezbollah și distrugând numeroase arme.

Armata libaneză a suferit, de asemenea, pierderi, afirmând că doi soldați au fost uciși de lovituri israeliene în incidente separate în sudul Libanului.

Armata a declarat că a ripostat - o evoluție rară pentru o forță care, în mod tradițional, a stat deoparte de conflictele majore cu Israelul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE