Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Insula unde pisicile sunt venerate la altar: Destinația găzduiește mai multe pisici decât locuitori

Pisici cât vezi cu ochii: pentru tine este rai sau iad? În Tashirojima, în largul coastei de nord-est a Japoniei, trăiesc peste 100 de pisici, lăsând loc doar pentru 50 de oameni.

De-a lungul unui drum asfaltat care străbate doi kilometri între cele două porturi ale insulei, pisicile se îngrijesc și se amestecă cu alte pisici.

Totul este construit în jurul confortului lor, așa că aici nu veți găsi magazine de închirieri auto, benzinării sau mijloace de transport în comun.

Turiștii sunt așteptați să urce și să coboare pe jos dealurile insulei în timpul vizitei. Majoritatea pisicilor sunt obișnuite cu turiștii, care pot fi văzuți mângâind animalele prietenoase pe întreaga insulă.

Există câteva cafenele în Tashirojima unde, ați ghicit, pisicile sunt hrănite.

Cum a luat naștere altarul pentru pisici de pe insulă

Pescarii de pe insulă au crezut în mod tradițional că pisicile aduc noroc, inclusiv prin prisma capturilor mari de pește.

O altă legendă spune că pescarii obișnuiau să urmărească comportamentul pisicilor pentru a afla informații despre vremea care va urma înainte de a pleca pe mare. Locuitorii insulei au coexistat mult timp cu pisicile.

Într-o zi, însă, un pescar a rănit accidental o pisică în timp ce lucra. Regretând acest incident, locuitorii insulei au construit altarul pentru pisici.

Acum, vizitatorii aduc ofrande la altar. 'Neko Jinja', sau Altarul pisicilor, supranumesc pisicile ca fiind îngerii păzitori ai Tashirojima.

Legenda spune că insula era renumită pentru sericicultură, iar fermierii țineau pisici pentru că acestea alungau șobolanii, protejând coconii viermilor de mătase de rozătoare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE