Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Gafele lui Joe Biden, criticate de ziarele europene: ”Pare terminat”

Liderii europeni care au participat la summitul NATO îi iau apărarea președintelui american Joe Biden. Ei spun că liderul de la Casa Albă a participat la toate sesiunile summitului și a purtat discuții lungi despre problemele de securitate cu care se confruntă Europa.

Opinia lor e diferită de cea a jurnaliștilor, care l-au taxat pe Joe Biden pentru gafele din ultima sa conferință de presă.

Premierii Italiei și ai Marii Britanie, dar și președintele francez Emmanuel Macron au spus că Joe Biden a lăsat impresia unui președinte pregătit să abordeze îm profunzime problemele internaționale.

”Am vorbit cu Biden de mai multe ori și mi-a făcut o impresie bună. Arăta așa cum arată președintele Statelor Unite ale Americii, un președinte care a muncit, care a organizat, trebuie să spun, un summit extraordinar.”, a spus Giorgia Meloni, premierul Italiei.

”Ca întotdeauna, l-am văzut pe (Joe Biden n.r.) care pe un președinte implicat, care se ocupă de aspecte pe care le cunoaște bine. Un om cu experiență, pentru că este, fără îndoială, unul dintre participanții care poate aborda cu cea mai multă profunzime problemele internaționale. Fermitatea lui ca aliat, cunoștințele pe care le are și atașamentul față de Europa trebuie luate drept exemplu.”, a conchis Emmanuel Macron.

Rusia însă nu a putut rata ocazia să-l critice pe președintele Joe Biden. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe a spus că, citez, starea psihică a liderului de la Casa Albă a fost ideea principală a summitului NATO. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a încercat să fie mai diplomat.

”Nu e cazul să comentăm. E clar că au fost făcute niște gafe. Este clar că aceste gafe au atras multă atenție în contextul deliberărilor politice interne din Statele Unite ale Americii pe care le-am urmărit, la fel cum le-au urmărit și ceilalți. Dar nu este treaba Rusiei, este vorba de afacerile interne ale Statelor Unite.”, a zis purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Greșelile lui Biden, criticate de ziarele europene

Greșelile lui Biden nu mai sunt criticate doar în presa americană. Președintele StatelorUnite a fost taxat și de unele publicații europene. Cotidianul Daily Telegraph din Marea Britanie, a notat, citez, "Biden pare terminat".

Iar un ziar elvețian a scris că singura şansă pe care o au democraţii de a-l învinge pe republicanul Trump în noiembrie este ca Biden să se retragă din cursă.

Joe Biden, acum în vârstă de 81 de ani, este ferm pe poziții și spune că se simte pregătit să preia un nou mandat de președinte și să conducă în continuare Statele Unite ale Americii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE