Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

FOTO Riposta organizației Hezbollah în nordul Israelului. Au fost lansate peste 90 de rachete

Hezbollah a lansat peste 90 de rachete în nordul Israelului în cursul dimineții. Trei persoane au fost ușor rănite, potrivit presei israeliene.

Sirenele de raid aerian au sunat în mai multe regiuni din apropiere de Haifa, Nazareth și Galileea. Majoritatea rachetelor au fost interceptate de sistemul de apărare aeriană.

Atacul vine după ce Israelul a bombardat intens sute de ținte Hezbollah și a anunțat eliminarea mai multor comandați ai organizației islamiste din Liban.

VEZI GALERIA
7 imagini

Adunările publice au fost restricționate în nordul Israelului, iar postul de televiziune Al Jazeera, din Cisiordania, a fost închis.

Hezbollah, reacție la atacurile Israelului

Hezbollah a ripostat printr-un atac masiv cu rachete, după ce avioanele de luptă israeliene au lovit mai multe ținte pe teritoriul Libanului.

”Am lovit intensiv în sudul Libanului, după ce au fost detectate mișcări ale Hezbollah care se pregătește să tragă spre teritoriul israelian. Zeci de avioane ale forțelor aeriene israeliene lovesc în prezent ținte teroriste și lansatoare de rachete pentru a elimina amenințarea la adresa civililor israelieni.”, a declarat Daniel Hagari, purtător de cuvânt al armatei Israelului.

Organizația islamistă susține că a lovit o bază aeriană de lângă Haifa. De altfel, autoritățile israeliene au luat măsuri suplimentare de securitate în regiune.

În cursul nopții, forțele defensive ale Israelului au bombardat peste patru sute de ținte în sudul Libanului, pe fondul intensificării tensiunilor din regiune.

Schimbul de atacuri vine după ce Israelul a anunțat că organizația islamistă Hezbollah a fost decimată.

Din cei nouă lideri care conduc milițiile jihadiste, șase au fost omorâți, potrivit armatei statului evreu. În ultimele zile, Israelul a lansat o puternică ofensivă asupra Libanului, acuzând organizația islamistă că punea la cale ocuparea teritoriilor israeliene din nord. În așa numita operațiune a pagerelor, au fost ucise 42 de persoane și alte 3.000 au fost rănite în Liban.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE