Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Finanțare nouă pentru metroul din Cluj-Napoca. Emil Boc spune că va acoperi 2,2 miliarde de euro din obligațiuni verzi

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, spune că a găsit noi surse de finanțare pentru ca orașul său să aibă metrou.

Nu mai puțin de două miliarde de euro vor veni din obligațiuni verzi care sunt o modalitate prin care guvernele sau firmele împrumută bani pentru proiecte care ajută mediul.

Anunțul primarului vine după ce premierul Marcel Ciolacu a dat de înțeles că proiectul metroului din Cluj Napoca a pierdut finanțarea din PNRR.

Boc: Avem o sursă certă de finanțare a proiectului

”Am semnat ieri cu Grindeanu un act aditional pentru finanțare și din obligațiuni verzi pe lângă finanțarea din PNRR, această nouă sursă de finanțare din obligațiuni verzi, acoperă atât cheltuielile prezente, cât și cheltuielile viitoare.

Asigurarea finanțării din împrumuturile din obligațiuni verzi se va realiza pe întreaga perioada a proiectului conform legislației, cu alte cuvinte de astăzi mai avem o sursă certă de finanțare a proiectului pentru metrou”, a declarat Emil Boc.

Valoarea totală a contractului este de 13,69 miliarde de lei, din care 1,48 de miliarde de lei trebuiau să fie fonduri din PNRR, 41 de milioane de lei de la bugetul Primăriei, iar 10,04 miliarde de lei de la bugetul de stat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE