Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Final de sezon pe litoral. Deși unii au prins prețuri mai mici, vremea le-a fost potrivnică

Vremea mohorâtă de pe litoral a făcut ca multe plaje să se închidă deja. Chiar dacă prin stațiuni mai sunt turiști ajunși la Mare încurajați de prețurile mai mici, administratorii plajelor au început să strângă deja umbrelele și șezlongurile. Și hotelurile încep să își închidă porțile.

Unele șezlonguri mai sunt lăsate pe plajă până cel târziu pe data de 20 septembrie.

Final de sezon pe litoral

Ploile din ultimele zile au fost hotărâtoare pentru administratorii de plaje care au decis să închidă deja sezonul. Chiar dacă nu au tras lozul câștigător în ceea ce privește vremea, turiștii au decis să se bucure, totuși, de liniște, dar și de apa Mării, destul de caldă pentru această perioadă.

Andreea Costin, turistă: „Nu e chiar așa frumos ca în august. E cam închis totul, mai ales seara nu ai ce să faci. Doar să mănânci, să bei și atât".

Mulți au ales litoralul în prima lună de toamnă pentru prețurile mici la cazare, cu speranța că vor avea totuși parte și de vreme bună.

Valentina Sima, turistă: „Am ales perioada pentru că am avut înscriere de facultate, bacalaureat, dar și datorită prețurilor mai mici. 30 de lei a costat un șezlong".

Georgeta Costin, turistă: „1.100 și un pic pentru trei persoane, patru nopți. E un preț bun, da, e ok, zic eu."

Reporter: „E o afacere să vii la Mare în septembrie?"

Alexandru Grigore, turist: „Da, pentru că sunt prețurile mai mici. Dar sunt și multe terase sunt închise. Fiecare cu avantajele și dezavantajele lor."

Conform estimărilor, 2 milioane de turiști și-au petrecut vacanța în acest sezon, pe litoral, iar afacerile au mers bine, atât pentru cei cu plaje în administrare, cât și pentru hotelieri.

Răzvan Chițan, administrator plajă: „A fost o vară ok, ne-a ajutat și vremea foarte mult. În afară de un weekend mai urât, a fost pefect. Un șezlong a fost cam 30 de lei, prețul mediu, în timpul săptămânii, iar în weekend, 35-40. Ăsta a fost pețul în Mamaia Sud."

Irina Butoi, recepționer hotel: „Sunt ultimele zile, noi ne pregătim de închidere. Am avut un sezon foarte bun, acum așteptăm cu nerăbdare 2025, sper să fie la fel de bun. Vremea nu ne mai permite să ținem deschis acum. Un sezon foarte reușit."

Conform prognozei, următoarele zile nu vor mai aduce la Mare ploi însemnate cantitativ, însă temperaturile încep să scadă până la maxime de 20 de grade, săptămâna viitoare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE