Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Festivalul Internațional de Teatru Sibiu 2024. Zece zile de festival, 830 de evenimente și 5.000 de artiști invitați. Tema ediției: Prietenia

Ce înseamnă prietenia adevărată? Sunt multe definiții care variază, fireşte, în funcție de principiile de viață ale fiecăruia. Cert este că aceasta este tema de anul acesta a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

FITS 2024. Tema ediției: Prietenia

La Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, timp de 30 de ani, s-au legat prietenii pe viață. Între cei prezenți la spectacole, dar și între actorii, regizorii sau artiștii care au ajuns în Cetatea Artelor.

Anul acesta, nume mari ale scenei internaționale vor descoperi, la rândul lor, magia celor zece zile de evenimente, în care prietenia va fi cuvântul de ordine.

Alida Mocanu, jurnalistă Euronews: Ce ar fi planeta noastra fără artă? Cu siguranță, un loc foarte trist. Dar aici, la Sibiu, timp de zece zile, artele vor fi la putere. Vor veni la festivalul de teatru Isabelle Adjani, Tim Robbins, John Malkovich și Mikhail Baryshnikov, iar tema de anul acesta a festivalului este Prietenia”.

Localnic: Pot o îmbrățișare?

Reporter: Da.

Reporter: Ce înseamnă prietenia adevărată în vremurile acestea?

Localnic: Nu mai înseamnă, în vremurile acestea... Nu mai... S-a dus... Acum ne interesează interesul. lnteresul poartă cam orice.

Localnică: Prietenii adevărați sunt ca familia... Poate nu împărțim același sânge, dar cred că un prieten adevărat trebuie să fie mereu alături de noi și să ne fie ca un frate, ca un părinte, ca un verișor, ca orice.

Localnică: Câinele e cel mai bun prieten al omului. Nu știu ce m-aș fi făcut fără ei dacă nu ar fi fost... În momentele grele, ei m-au sprijinit și mă sprijină și acum.

Localnic: Prietenia poate fi în multe feluri. Din interes, din simpatie, din viață comună. Cea mai bună prietenie se leagă în copilărie. Rămâne așa dacă caracterele sunt asemănătoare cât de cât și pe urmă cea în armată. Acum nu se mai face armată.

Reporter: Aveți prieteni din perioada armatei?

Localnic: Cum să nu... Au rămas.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu adună în cetate peste 5.000 de artiști din întreaga lume și se încheie pe 30 iunie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE