Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un avion s-a prăbușit în Nepal, la scurt timp după decolare. 18 oameni au murit

Accident aviatic grav în Nepal. Cel puțin 18 oameni au murit după ce un avion cu pasageri al companiei Saurya Airlines s-a prăbușit la scurt timp după ce a decolat. Dintre cele 19 persoane aflate la bord, doar pilotul a supraviețuit.

Medicii au declarat că pilotul a fost rănit la ochi, însă nu este în stare gravă. Cauza accidentului este deocamdată necunoscută, însă autoritățile au deschis o anchetă. Avionul se îndrepta spre un important centru turistic din Himalaya. Principalul aeroport Internațional din Nepal, de unde a decolat aeronava, a fost închis deocamdată.

VEZI GALERIA
4 imagini

sursă foto: AP

Avionul de mici de dimensiuni s-a prăbușit, miercuri, și a luat foc, în timp ce decola de pe aeroportul din Kathmandu, capitala Nepalului, potrivit agenției Reuters.

Avion prăbușit în Nepal. Doar pilotul a supraviețuit

Aparatul de zbor transporta doi membri ai echipajului și 17 specialiști în orașul Pokhara pentru a repara o altă aeronavă, au precizat oficialii nepalezi.

„Doar căpitanul a fost salvat, trăiește și primește îngrijiri medicale la un spital”, a declarat Tej Bahadur Poudyal, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internațional Tribhuvan din Kathmandu.

În imaginile transmite de televiziunile local pot fi văzuți zeci de pompieri care încearcă să stingă incendiul și o coloană uriașă de fum, vizibilă de la mare distanță. De asemenea, au arătat avionul zburând pentru scurt timp deasupra pistei, apoi a pierdut controlul, înainte de a se prăbuși.

Alte imagini au arătat echipele de salvare scotocind printre rămășițele carbonizate ale avionului, împrăștiate pe câmp. Trupurile victimelor au fost transportate de forțele de intervenție spre ambulanțe.

Potrivit oficialilor nepalezi, avionul care s-a prăbușit era de tip Bombardier și aparținea companiei locale Saurya Airlines. Aeroportul a fost închis temporar.

Saurya operează zboruri interne în Nepal cu două avioane Bombardier CRJ-200, ambele vechi de aproximativ 20 de ani, potrivit Flight Radar 24.

Nepalul a fost criticat pentru nivelul scăzut de siguranță aeriană. Aproape 350 de persoane au murit în accidente de avion sau elicopter în această țară începând cu anul 2000.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE