Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Incident într-un tren ce transporta europarlamentari de la Strasbourg la Bruxelles. Sute de pasageri, evacuați

O explozie s-a produs joi după-amiază într-o locomotivă a trenului care urma să transporte europarlamentari de la Strasbourg la Bruxelles, relatează publicația belgiană Sudinfo.be.

10/10/2024 , 18:15

Pompierii au încheiat misiunea în gara din Strasbourg

Echipajele de pompieri și-au încheiat intervenția în gara Strasbourg. Aceștia vor putea evacua gara în deplină siguranță, pentru ca apoi să poată fi reluată circulația trenurilor.

Emmanuel Foulon, ofițer de presă din Parlamentul European, a scris pe pagina sa de X că o explozie a avut loc la locomotiva unui tren ce urma să ducă eurodeputați și angajați ai Legislativului european de la Strasbourg la Bruxelles.

„Cauza este încă necunoscută. Pasagerii au fost sfătuiți să se „refugieze” în tunel. Stație paralizată, pompierii chemați de urgență”, a precizat Emmanuel Foulon, pe X.

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță: Ni s-a spus să evacuăm rapid

„Nu aș dori să panichez. Oamenii care ne privesc mulți au rude care poate au fost în acest tren. Pur și simplu, ne-am așezat fiecare în tren, în vagoanele în care aveam locuri și am simțit un miros de fum. În momentul în care ni s-a spus să evacuăm rapid, să lăsăm lucrurile în urmă, ceea ce am făcut toți civilizat, fără îmbulzeli. Am ieșit toți din perimetrul peronului și în gară și în afara ei. Colegii spun că au observat o explozie sau o flamură. Eu nu am auzit explozia, sincer să fiu, dar poate nu am fost atent, dar cert este că a luat foc locomotiva. E posibil, fiind un tren de mare viteză, să fie o defecțiune electrică sau o altă defecțiune (...) Pompierii sunt la fața locului.

Se vorbește despre o problemă tehnică la trenul respectiv, tehnică și nu de altă natură”, a declarat europarlamentarul Nicu Ștefănuță, pentru Euronews România.

Locomotiva unui tren plin cu europarlamentari a început să scoată fum iar pasagerii au fost debarcați de urgență.

Eurodeputata suedeză Emma Wiesner a precizat că gara din Strasbourg a fost evacuată.

Dramă la Strasbourg când trenul spre Bruxelles a explodat și a fost ulterior evacuat. Se suspectează o defecțiune electrică la locomotivă. Oricum, toți membrii echipei sunt în siguranță, în ciuda circumstanțelor”, a precizat Wiesner.

Circulația trenurilor, afectată în zona Strasbourg

Oficialii căilor ferate franceze spun că problema ar urma să fie remediată în următoarele ore.

„Circulația este întreruptă la intrarea și ieșirea din Strasbourg din cauza unor degajări de fum dintr-un tren. Se așteaptă ca perturbarea să se încheie în jurul orei 18:00”, au transmis reprezentanții TER Grand Est, pe X.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE