Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

După ce i-au surprins pe ruși cu incursiunea din Kursk, ucrainenii sunt și ei prinși într-o capcană

Ofensiva în Kursk nu-i prea ajută pe ucraineni, care au intenționat să provoace dislocarea trupelor rusești din Ucraina spre regiunea atacată. Numai că armata rusă, deși a trimis militari în zonă - nu suficienți, după cum spun specialiștii - este aproape să-i prindă pe ucraineni într-o capcană.

Rușii au mărit atacurile în zona Donbas și se află acum aproape de o victorie majoră, potrivit publicației The Times. Este vorba despre ofensiva rusă în orașul Pokrovsk, un punct-cheie pe hartă în economia acestui război și un centru logistic important.

Ucrainenii, prinși într-o capcană de ruși

Rușii avansează lent, însă „rad” totul, iar orașul este evacuat, la ordinul Kievului, și administrația locală a fugit deja. Nici militarii ucraineni nu cred că incursiunea camarazilor lor în Kursk îi ajută cu ceva pe cei din Pokrovsk și nici nu face ca rușii să "o lase mai moale" în Donbas.

Inițial, în primăvară, rușii au atacat pe flancuri spre Pokrovsk, dar n-au avut succes și nu au putut să pătrundă. Acum s-au regrupat și au atacat în alt mod, cu acțiuni de asalt mai activ. Însă cea mai importantă problemă, după cum recunosc și militarii ucraineni, este diferența copleșitoare în ceea ce privește numărul de trupe.

După Avdiivka și Bahmut, Pokrovsk ar urma să fie cea mai mare localitate capturată de ruși, în cazul în care ucrainenii nu vor reuși să facă ceva. Pokrovsk are 53.000 de locuitori.

„Avem nevoie de oameni proaspeți. Oricât de mari ar fi luptătorii noștri, rușii totuși reușesc să ne strivească cu numărul lor”, a spus căpitanul Dzvenislava Rymar, de la Brigada 47, citat de The Times.

În ultimele două zile, situația din zonă stagnează, conform Institutului pentru Studiul Războiului.

În zona Kursk, ucrainenii au capturat o suprafață cuprinsă între 800 și 1200 de kilometri pătrați, conform mai multor surse și a imaginilor din satelit.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE