Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Armata rusă redistribuie trupele la Kursk ca răspuns la incursiunea ucraineană

Armata rusă a mutat recent unități din cel puțin un regiment aeropurtat (VDV) din vestul regiunii Zaporizhzhia în regiunea Kursk, ca răspuns la recenta incursiune a Ucrainei.

Această mișcare, care include, de asemenea, redistribuiri din regiunea nordică Harkov, este văzută ca un efort de stabilizare a liniilor frontului și de îmbunătățire a comenzii și controlului asupra recruților ruși.

„Acestea nu sunt considerate zone prioritare de front pentru armata rusă. Nu am văzut redistribuiri de la Pokrovsk, deoarece Rusia va continua să înainteze pentru a îndeplini cât mai multe obiective teritoriale în regiunea Donețk.

Nu va priva de prioritate acest efort de dragul respingerii rapide a incursiunii ucrainene în Kursk”., a declarat Karolina Hird, șeful adjunct al echipei pentru Rusia de la Institutul pentru Studiul Războiului.

Între timp, recentele progrese rusești în direcția Pokrovsk par să fi dus la retragerea ucrainenilor din anumite poziții din sud-estul zonei.

Cu toate acestea, forțele ruse nu au reușit probabil să își atingă obiectivul de a încercui trupele ucrainene acolo, conform rapoartelor recente.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE