Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Dramele oamenilor loviți de inundațiile din Galați. Autoritățile spun că sunt aproape 7.000 de case distruse, în 28 de localități

Mâl, mobilă și electrocasnice stricate, case în care nu se mai poate locui. Așa arată localitățile din Galați puternic afectate de inundațiile de acum o săptămână.

Oamenii încearcă să curețe gospodăriile ajutați de pompieri și militari, însă tot ce au avut este acum cărat în drum și apoi la gunoi.

VEZI GALERIA
5 imagini

După inundațiile care au măturat case și terenuri agricole, în Galați încă se mai văd urmele. Nivelul apei a rămas împregnat pe pereții caselor, iar străzile sunt pline cu bunuri care nu mai pot fi folosite.

A trecut o săptămână de la viitură și viața oamenilor din localitățile din Galați e departe de a reveni la normal. Acum toată strada e plină cu resturi din casele oamenilor.

Vedem bucăți din sobe de teracotă, mobilier, scaune, absolut tot ce era în casele oamenilor ajunge pe marginea drumului.

Pompierii și militarii vin să ridice deșeurile, să facă loc pentru restul obiectelor care trebuie să fie și ele aruncate.

Altă casă, același tablou. Oamenii nu știu de ce să se apucă mai repede și unde să se ducă.

”Când am auzit că vine apa am sărit ca arși. Fugi afară la păsări. Când am ieșit, apa era până la genunchi. Ce să mai. Pluteau puii prin apă și îî prindeam cu grebla și îi aruncam sus. Centrala făcută praf. Acum am demontat-o să văd ce se întâmplă acolo. ”, spune un bărbat.

Chiar dacă au primit ajutor de la primărie, jandarmi sau militari, localnicii se uită neputincioși la ceea ce a fost o parte din viața lor.

”Casele mele sunt goale. Deci nu mai am nicio mobilă. În 47 de ani mi-am făcut de toate. Acum s-au dus toate. În 2013 când a venit prima apă mi s-a desprins că era o casă mai veche pentru că nu am putut să-mi fac casă că am avut copii la facultate, și am dărâmat-o și am făcut alta. Și acum totul e distrus.”, a declarat Ștefania Sterea.

Autoritățile au început evaluarea pagubelor. Conform ultimelor date ale Prefecturii și Consiliului Județean Galați sunt aproape 7.000 de case grav afectate, în 28 de localități, iar zeci de drumuri și poduri au fost distruse.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE