Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Donald Trump, protejat de un geam antiglonț la un miting în Carolina de Nord

Kamala Harris este cea mai radicală persoană de stânga, un adevărat marxist, aruncă invective contracandidatul republican Donald Trump. Protejat de un geam de sticlă antiglonț, Trump a ieșit din nou în public, la un miting în Carolina de Nord, unul dintre statele cheie în alegerile prezidențiale din noiembrie.

În primul miting de campanie în aer liber de la tentativa de asasinat, Donald Trump a ținut să arate cât de apropiat de oameni este el și cât de bun ar fi pentru economia americană dacă ar fi ales. Oponenta sa, Kamala Harris, ar aduce nori negri asupra Statelor Unite și milioane de locuri de muncă vor dispărea dintr-o singură lovitură dacă ea va câştiga, clamează Trump. Economiile voastre de o viaţă vor dispărea complet, susținere miliardarul Trump.

Donald Trump, candidat prezidențial, republican: „Dacă tovarășa Kamala câștigă în noiembrie, cel de-al treilea război mondial este practic garantat. Tot ce atinge, distruge, tot ce a atins, dacă te uiți la viața ei. A fost procuror districtual în San Francisco. Locul a ajuns un iad.” 

În călătoria sa de o săptămână prin Statele Unite, Donald Trump încearcă să distragă atenția de la democrați și de la convenția lor națională, acolo unde star este Kamala Harris. Iar în acest scop, Donald Trump promite orice, inclusiv pacea mondială.

Donald Trump, candidat prezidențial, republican: „Am învins ISIS (organizația teroristă Stat islamic). Ucidem cei mai importanți teroriști din lume. Ne securizăm granițele. Am obținut independența energetică. Am ținut piept Chinei. Am protejat Israelul. Am făcut pace în Orientul Mijlociu și mai mult, mai mult, mai mult. Am făcut lucruri așa cum nimeni nu a mai auzit. Ne-am adus trupele în mare parte acasă. Nu am început niciun război.” 

Promisiuni de pace și securitate. Trump își reinventează campania

Acum lumea este în flăcări, iar Kamala și Biden ne-au dus în pragul celui de-al treilea război mondial, afirmă Trump, dând vina pe actuala conducere de la Casa Albă pentru retragerea din Afganistan și războaiele dintre Rusia și Ucraina și dintre Israel și Hamas.

Donald Trump, candidat prezidențial, republican: „Pacea în Europa a fost spulberată de cel mai mare război terestru european de la căderea Germaniei naziste. Acesta este cel mai mare război care a existat și acest război va escalada. Trebuie să spun asta întotdeauna, pentru că trișează, nu pot să spun exact când au trișat, dar trișează, acesta este singurul lucru la care sunt buni, să trișeze în alegeri. Dacă câștigăm, voi rezolva chestia înainte de a prelua funcția. Voi rezolva problema drept președinte ales. Voi opri războiul.” 

Donald Trump a stat pe podium înconjurat de panouri de sticlă antiglonț care formau un zid de protecție, parte a măsurilor de securitate intensificate menite să-l țină în siguranță după ce a scăpat la limită de un atentat în Pennsylvania pe 13 iulie. În plus, mai multe containere au fost stivuite în jurul perimetrului pentru a crea pereți suplimentari și a bloca vederea unui potențial atacator. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE