Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Tim Walz a acceptat nominalizarea Partidului Democrat pentru postul de vicepreședinte. ”E onoarea vieţii mele”

Candidatura lui Tim Walz pentru funcția de vicepreședinte al Statelor Unite a fost oficializată în cea de-a treia zi a Convenției Democraților de la Chicago. Fostul președinte Bill Clinton, fosta șefă a Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi și Oprah Winfrey, cea mai cunoscută realizatoare de talk-show din Statele Unite s-au numărat printre vorbitori. Ultima zi a evenimentului va culmina cu discursul Kamalei Harris. Ea va accepta oficial nominalizarea democraților pentru a candida la președinția Statelor Unite.

22/08/2024 , 07:53

Tim Walz, propulsat politic după retragerea lui Joe Biden din cursa prezidențială

Tim Walz, desemnat de Kamala Harris pentru postul de vicepreşedinte în cazul în care ea va câştiga alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie, a acceptat oficial joi nominalizarea Partidului Democrat.

Tim Walz, candidatul democrat pentru funcția de vicepreședinte al SUA: ”Este onoarea vieții mele să accept nominalizarea dumneavoastră pentru funcția de vicepreședinte al Statelor Unite.

Tim Walz a vorbit despre educația și cariera sa ca antrenor de sport. Politicianul din Minnesota a promis că, alături de Kamala Harris, va lupta pentru ca americanii să aibă o viață mai bună.

Tim Walz, candidatul democrat pentru funcția de vicepreședinte al SUA: ”Vom dormi când vom muri. Vom lăsa totul pe teren. Așa vom continua să mergem înainte. Așa vom închide capitolul cu Donald Trump.”

În viziunea lui Bill Clinton, Kamala Harris, pe care a numit-o președintele bucuriei, este persoana potrivită pentru a-i succeda lui Joe Biden. Fostul lider de la Casa Albă a vorbit despre modestia și spiritul altruist al Kamalei.

Bill Clinton, fost președinte american: ”Kamala Harris este singurul candidat din această cursă care are viziunea, experiența, temperamentul, voința și bucuria pură de a face ceva.

Când era tânără, lucra la McDonald's și întâmpina fiecare persoană cu acel zâmbet strălucitor și întreba oamenii dacă îi poate ajuta în vreun fel. Acum este la apogeul puterii și încă mai întreabă asta.”

Fosta președintă a Camerei Reprezentanților a declarat că a fost o onoare să lucreze cu Tim Walz. Ea l-a criticat pe republicanul Donald Trump și a amintit asaltul de la Capitoliu.

Nancy Pelosi, fosta președintă a Camerei Reprezentanților: ”Evenimentul din 6 ianuarie a fost un moment periculos pentru democrația noastră. Niciodată până atunci un președinte al Statelor Unite nu a atacat cu atâta nerușinare temelia democrației noastre, nu a îmbrățișat cu atâta bucurie violența politică, nu și-a trădat în mod atât de deliberat jurământul depus.”

Iar Oprah Winfrey, care a avut o apariție surpriză pe scenă, și-a exprimat sprijinul pentru Kamala Harris și a spus mulțimii entuziaste că aceste alegeri sunt despre libertate. În fața miilor de democrați prezenți la Convenția de la Chicago, Kamala Harris va accepta oficial nominalizarea partidului pentru a candida la președinția Statelor Unite.

Tim Walz, fostul profesor de geografie care ar putea ajunge vicepreședintele SUA

Tim Walz, politician democrat din statul Minnesota, a fost propulsat din punct de vedere politic, pe fondul retragerii președintelui Joe Biden din cursa pentru Casa Albă.

Intrarea în scenă a vicepreşedintei Kamala Harris este considerată ca fiind una din cele mai mari răsturnări din istoria politică americană.

În vârstă de 60 de ani, Tim Walz a acceptat la începutul lunii august să devină mâna dreaptă a Kamalei Harris şi, de atunci, guvernatorul de Minnesota a călătorit prin ţară alături de vicepreședintele SUA.

Tim Walz a fost profesor de geografie și a crescut într-o zonă rurală a statului Nebraska. Nominalizarea acestuia ar trebui să îi liniştească pe alegătorii mai moderaţi ai Partidului Democrat, care ar fi putut să o considere prea progresistă pe Kamala Harris, notează AFP

De asemenea, democraţii au salutat modul în care Walz își propune să protejeze dreptul la avort, una din temele majore înaintea alegerilor prezidenţiale din 5 noiembrie.

De asemenea, pe scena din Chicago vor urca fostul președinte al Camerei Reprezentanților Nancy Pelosi și fostul președinte Bill Clinton. Seara va fi completată de un mini concert ținut de John Legend, înaintea discursului pe care îl va ține Tim Walz.

În același timp, Donald Trump și partenerul său, senatorul J.D Vance își desfășoară campania în statul Carolina de Nord.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE