Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Donald Trump anunţă un miting electoral la locul tentativei de asasinat din Pennsylvania

Fostul preşedinte american Donald Trump, candidat din partea Partidului Republican la preşedinţia SUA, a anunţat miercuri prin echipa sa de campanie electorală că va participa în 5 octombrie la un nou miting electoral în Butler, statul Pennsylvania, unde în 13 iulie a avut loc o tentativă de asasinat împotriva sa, transmite dpa.

În vară, la Butler, un tânăr pe nume Thomas Matthew Crooks a reuşit să urce pe o clădire cu o puşcă semiautomată şi să tragă mai multe focuri spre Trump, care a suferit o rană uşoară la urechea dreaptă. Un spectator a fost ucis, iar alţi au suferit răni grave; atacatorul a fost împuşcat mortal.

Echipa de campanie a comunicat că Trump doreşte să comemoreze victimele şi să mulţumească pentru eforturi serviciilor de securitate şi de urgenţă.

Fostul preşedinte încearcă să revină la Casa Albă, învingând-o în alegerile din 5 noiembrie pe vicepreşedinta Kamala Harris, candidata la preşedinţie din partea Partidului Democrat.

Trump, rănit la un miting de campanie în Pennsylvania

Fostul preşedinte Donald Trump, candidat republican la alegerile americane din noiembrie, a fost evacuat de la un miting de campanie în Pennsylvania, cu sânge vizibil la urechea dreaptă, după focuri de armă care au costat viaţa a cel puţin o persoană din rândul asistenţei, scriu AFP şi Reuters.

Presupusul trăgător şi un spectator au fost ucişi, iar o altă persoană a fost rănită în stare gravă, potrivit presei americane, citând autorităţile judiciare locale.

Imaginile lui Donald Trump, cu sângele curgând pe faţă şi cu pumnul ridicat, au făcut înconjurul lumii şi au bulversat campania pentru alegerile din 5 noiembrie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE