Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Dogman, thrillerul în care joacă zeci de câini special dresați. O echipă Euronews a vorbit cu Jojo T. Gibbs, una dintre actrițele peliculei

Dogman, cel mai recent film semnat de regizorul Luc Besson, este un thriller mai puțin obișnuit. Motivul? Din distribuția peliculei fac parte și zeci de câini special dresați. Este un film în același timp dur, dar și foarte sensibil. O echipă Euronews a vorbit cu unul dintre actorii peliculei.

”Dogman”, cel mai recent film semnat de regizorul Luc Besson

Cea mai recentă peliculă semnată de regizorul francez Luc Besson este ”Dogman”. Filmul a fost proiectat anul acest în deschiderea Festivalului Internațional de Film Transilvania, la Cluj-Napoca.

Prezentă pe covorul roșu a fost și Jojo T. Gibbs. Actrița a jucat în peliculă alături de Caleb Landry Jones. Filmul este un thriller despre loialitate și răzbunare. Peste 30 de căței au fost special antrenați platourile de filmare. De altfel, și la Cluj-Napoca, pe covorul roșu, câinii au fost vedetele serii.

Pe actrița Jojo T. Gibbs am întâlnit-o chiar după proiecția peliculei în cadrul TIFF.

Alida Mocanu, jurnalistă Euronews: Este un scenariu dificil. Sunt două personaje, foarte diferite. Cum te-ai simțit în această poziție, a personajului tău?

Jojo T. Gibbs, actriță: „Știi, când am primit scenariul și am aflat că va juca și Caleb Landry Jones, am știut că va reuși să ofere o interpretare unică, pentru că toate interpretările lui sunt foarte nuanțate. Așa că am știut că trebuie să fiu personajul mai direct. Și, mai ales când te gândești la un psihiatru, vrei să fii cât mai neimplicat posibil pentru a le permite celorlalți să vorbească. Asta mi s-a părut foarte interesant, pentru că rolul meu anterior a fost foarte extravagant, comic. Așa că rolul lui Evelyn a fost mai mult o provocare, adică să cobor tonul, știi?”

Alida Mocanu, jurnalistă Euronews: Este un film despre loialitate, despre compasiune și are și un mesaj puternic, acela de a nu judeca oamenii fără să știi prin ce au trecut. Te-ai gândit la acest lucru în timpul filmului?

Jojo T. Gibbs, actriță: „Oh, cu siguranță! Dogman este un exemplu clar de a nu judeca cartea după copertă, în multe privințe. Când am citit scenariul, am crezut că va merge într-o direcție, dar apoi a luat-o în altă direcție și am apreciat asta pentru că, de multe ori, răufăcătorul oferă o poveste despre devenire. Cu toate acestea, cred că toată lumea poate înțelege de ce e un singuratic care ajunge să se ocupe de câini în acel moment, mai ales, nu știu, în ultima scenă, mă gândesc mereu la el mergând spre moarte. Și cred că, dacă nu ai o familie alături, dacă nu ai o relație, e greu. Nu spun că asta ar trebui să facă, doar că, știi, da, cred că am simțit empatie pentru alegerea pe care a făcut-o la final”.

Alida Mocanu, jurnalistă Euronews: S-ar putea să fie un clișeu, dar ce ne învață acest film? Ce ne învață pe noi ca societate? Noi chiar ne comportăm ca în acest film.

Jojo T. Gibbs, actriță: „Cu siguranță. Știi, cred că Dogman este o experiență pe mai multe niveluri, Dogman fiind un fel de personaj gen Robin Hood care ia de la bogați și le dă săracilor. Și, de asemenea, fiind un copil care a trecut printr-o mulțime de experiențe traumatice și modul în care acestea pot avea un impact. Dar lucrul din film care a rezonat cu adevărat cu mine este atunci când el a fost îndrăgostit de profesoara sa de teatru, îndrumătoarea. I-a adus acea carte, iar ea a deschis-o și a intrat soțul ei. Am spus: Doamne, cred că dacă ai iubit vreodată și poate nu era reciproc sau ți s-a spus, atunci te simți exact ca această persoană! Iar tu, în mintea ta, credeai că ați fi atât de minunați împreună, așa că am suferit foarte mult pentru el în acel moment când s-a întors la adăpost. Mă gândeam: La naiba, se pare că unii oameni nu au nicio șansă uneori! Și da, cred că această suită de evenimente va oferi, sper, spectatorilor un pic de alinare, dar și empatie față de experiențele altor oameni”.

Filmul Dogman, în regia lui Luc Besson, încă mai poate fi urmărut în cinematografele din România.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE