Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

George Clooney îi cere lui Joe Biden să se retragă din cursa prezidențială: "Nu vom câștiga cu acest președinte”

George Clooney, un susținător al lui Biden și foarte implicat în strângerea de fonduri pentru partid, este ultimul dintr-o serie de celebrități și personalități politice care i-au cerut lui Biden să își încheie campania. Asta după dezbaterea dezastruoasă din 27 iunie dintre actualul președinte și Donald Trump.

George Clooney, care s-a declarat "democrat de o viață" și unul dintre cei mai importanți colectori de fonduri ai partidului, se alătură celebrităților care îi cer președintelui Joe Biden să își încheie campania de realegere.

”Singura bătălie pe care nu o poate câștiga este lupta împotriva timpului"

Clooney a scris, într-un articol de opinie din New York Times, că ”îl iubește pe Biden”, în vârstă de 81 de ani, dar partidul ar pierde cursa prezidențială, precum și orice control în Congres cu el ca nominalizat, scrie euronews.com.

"Îl iubesc pe Joe Biden", a scris Clooney. "Îl consider un prieten și cred în el... Dar singura bătălie pe care nu o poate câștiga este lupta împotriva timpului".

În editorialul său, Clooney a spus: "Liderii partidului nostru trebuie să înceteze să ne mai spună că 51 de milioane de oameni nu au văzut ceea ce tocmai am văzut noi", făcând referire la prestația slabă a lui Biden la dezbaterea din 27 iunie cu Donald Trump.

Clooney spune că este nevoie de un nou candidat

"Este vorba despre vârstă. Nimic mai mult", a continuat el. "Nu vom câștiga în noiembrie cu acest președinte".

"Aceasta nu este doar opinia mea; aceasta este opinia fiecărui senator, membru al Congresului și guvernator cu care am vorbit în particular".

Clooney a susținut că partidul ar trebui să aleagă un nou candidat la convenția sa de luna viitoare, spunând că procesul ar fi "murdar", dar ar "trezi" alegătorii în favoarea partidului.

"Nu era nici măcar Joe Biden din 2020”

"Este devastator să o spun, dar Joe Biden cu care am fost acum trei săptămâni la strângerea de fonduri nu era Joe 'big F-ing deal' Biden din 2010", a scris Clooney. "Nu era nici măcar Joe Biden din 2020. A fost același om pe care l-am văzut cu toții la dezbatere".

Luna trecută, Clooney, Barack Obama, Julia Roberts și Barbara Streisand s-au numărat printre cei care au urcat pe scenă pentru o strângere de fonduri la Los Angeles, care a adunat o sumă record de 28 de milioane de dolari, potrivit echipei de campanie a lui Biden. Evenimentul a fost realizat în speranța de a energiza potențialii susținători pentru o competiție pentru Casa Albă.

Ce spun susținătorii lui Joe Biden

O persoană care a interacționat îndeaproape cu Biden l-a descris pe președinte ca fiind vibrant la o strângere de fonduri din martie, dar, la evenimentul din Los Angeles, luni mai târziu, a declarat că a observat o diminuare notabilă a prezenței lui Biden.

Solicitată să comenteze editorialul lui Clooney, tabăra lui Biden a ripostat, contestând modul în care actorul a descris comportamentul lui Biden în timpul strângerii de fonduri din Los Angeles. O sursă anonimă a declarat presei americane: "Președintele a stat peste 3 ore la strângerea de fonduri, în timp ce Clooney a făcut o fotografie rapid și a plecat".

Clooney nu a indicat vreun înlocuitor pentru Biden

"Democrații de top - Chuck Schumer, Hakeem Jeffries, Nancy Pelosi - și senatorii, reprezentanții și alți candidați care riscă să piardă în noiembrie trebuie să îi ceară acestui președinte să se dea voluntar la o parte", a scris Clooney.

Laureatul premiului Oscar a înlăturat îngrijorările legate de faptul că plecarea lui Biden ar crea haos cu patru luni înainte de alegeri și nu a vorbit de un candidat înlocuitor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE