Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Diana Șoșoacă, sancționată de Parlamentul European pentru scandalul din iulie. Eurodeputata nu va putea participa timp de 7 zile la ședintele de plen

Diana Șoșoacă a fost sancționată de Paralmentul European pentru comportamentul neadecvat din ședința plenară din iulie.

Eurodeputata nu va putea participa șapte zile la ședintele de plen și nici nu va putea încasa indemnizația pentru aceste zile.

”Preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, tocmai a anunţat penalizarea Dianei Şoşoacă pentru comportamentul inadecvat din şedinţa plenară din luna iulie, când a perturbat în mod repetat reuniunea Parlamentului”, scrie Siegfried Mureşan pe Facebook.

În luna iulie, Diana Șoșoacă a fost scoasă din sala de plen a Parlamentului European, după ce a întrerupt dezbaterea pentru validarea Ursulei von der Leyen la conducerea Comisiei Europene pentru un al doilea mandat.

Şoşoacă şi-a pus botniţă, a strigat ”Aţi omorât oameni” şi ”Am fost votată de români”.aceasta a ridicat o icoană, strigând ”In God we trust!”. La părăsirea sălii, ea şi-a pus o botniţa şi a început să strige în limba  engleză ”Am dreptul să vorbesc. Am fost votată de români”.

Președinta Parlamentului, Roberta Metsola, a luat această decizie după ce europarlamentarul român a perturbat ședința de trei ori consecutiv.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE