Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Delicatese românești la târgul Ministerului Agriculturii. Magiunul de Topoloveni, printre cele mai căutate produse

Plăcintă umplută cu  pește, miere de mentă și praline de ciocolată cu umplutură din jeleu de Magiun de Topoloveni sunt doar câteva dintre delicatesele expuse la târgul din curtea Ministerului Agriculturii. Vizitatorii au găsit dulcețuri, sucuri, pită de casă, dar și flori sau legume proaspete.

Cele mai căutate produse de la târg au fost preparatele din carne și lapte. Oamenii au stat la coadă pentru bunatatile preferate. 

Plăcinta cu pește, vedeta târgului

Iubitorii de pește au găsit la tarabe caviar de păstrăv, tocană de păstrăv cu legume și pate de ficat de păstrăv. Vedeta târgului a fost plăcinta umplută cu carne de pește, care a putut fi degustată. 

Florin Staicu, proprietar păstrăvărie: „Această plăcintă este făcut cu păstrăv din păstrăvăria noastră, cu păstrăv somonat. O să aducem și la târgul următor pentru vânzare. Este undeva la 20 de lei o porție de plăcintă în restaurantul nostru.” 

Cei care prefera dulciurile au gasit la vanzare miere de mentă, de cireșe sau de zmeură. Dulceșurile, gemurile, sucurile sau zacusca au fost alte produse la mare căutare.

Elena Pogan, proprietara unei cămări: „Cel mai vândut produs al nostru a fost zacusca de fasole alături de siropul de muguri de brad. Este foarte bun pentru tuse, pentru dureri de gât, iar recomandarea noastră este ca atunci când se consumă să nu se bea apă un sfert de oră- 20 de minute.”

Produse cu protecție europeană, simbolurile gastronomiei românești

Produsele care au dobândit protecție europeană și care reprezintă cartea de vizită a României în materie de gastronomie, nu au lipsit de la târg. Vorbim despre telemeaua de Sibiu sau  magiunul de Topoloveni. Nici băuturile spirtoase sau băutura toamnei, mustul, nu aveau cum să lipsească de pe mesele comercianților.

La un alt stand, cei mai îndrăzneți au testat produse inovative, realizate de studenți și doctoranzi. Croissantul cu cremă de brânză și ton, fursecurile de ovăz cu prune uscate și cicoare, dar și brioșele din făină de frișcă cu dovleac au fost  printre cele degustate.

Gratziela Bahaciu, conferențiar universitar la Facultatea de Inginerie și Gestiune a Producțiilor Animaliere: „Avem produse inovative pe bază de magiun de Topoloveni, indicație geografică protejată, dar și cicoare, care este foarte bună din punct de vedere al sănătății florei intestinale. Avem biscuiți cu unt și făină de cocos și făină de migdale, dar și cornulețe cu untură.”

Cei care au trecut pragul târgului s-au putut bucura și de flori de sezon, precum crizanteme sau tufănele. Evenimentul a fost organizat de Ziua Națională a produselor agroalimentare românești.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE