Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Copiii din Fâșia Gaza, vaccinați împotriva poliomielitei. Israelul încetează, temporar, războiul

Copiii din Fâșia Gaza au început să fie vaccinați împotriva poliomielitei, ca parte a campaniei de prevenire a răspândirii virusului. Armata israeliană a fost de acord cu o încetare temporară a ostilităților pentru a permite vaccinarea. Între timp, au fost ciocniri între protestatari și poliție în Israel, unde mii de oameni au ieșit pe străzile din Tel Aviv ca să ceară un armistițiu și eliberarea celor peste o sută de ostatici care mai sunt ținuți de Hamas.

Fâșia Gaza: copiii sunt vaccinați, războiul încetează temporar

Grație pauzei umanitare, în jur de 640.000 de copii urmează să fie vaccinați împotriva poliomielitei, boală care a reapărut în regiune.

Palestinienii povestesc că au fost terifiați din cauza condițiilor precare de igienă care favorizează răspândirea bolilor. Începerea vaccinăriii la Khan Younis este o ușurare pentru părinți.

Mama unui copil vaccinat: Am fost îngrozită. Aici, în spital, o țineam curată pe fiica mea. Dar ceilalți copii ai mei, care sunt în cort, nu știam ce se întâmplă cu ei.

Peste două mii de voluntari sunt implicați în campania de vaccinare.

Războiul din Fâșia Gaza, declanșat de atacurile teroriste ale Hamas, durează de aproape un an. În jur de 80% din populația enclavei s-a refugiat în tabere special amenajate. În timpul luptelor au murit aproape 40.000 de civili până la acest moment.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE