Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Comandant Hamas, ucis de forțele israeliene în Cisiordania. Imagini cu momentul lichidării au fost făcute publice

Forțele israeliene au ucis vineri un comandant local al mișcării islamiste Hamas în orașul Jenin, în timpul unei operațiunii majore derulate în Cisiordania de trei zile, a anunțat Armata israeliană (IDF), potrivit Reuters.

Reprezentanții Armatei israeliene au precizat că ofițerii Poliției de Frontieră l-au lichidat pe Wassem Hazem, care era lider al grupării Hamas în orașul Jenin și era implicat în atacuri cu focuri de armă și cu bombă în teritoriul palestinian.

Alți doi bărbați înarmați, membri ai Hamas, au încercat să scape din mașina în care se aflau, însă au fost uciși de o dronă, a precizat organizația islamistă. În autoturism au fost găsite arme, explozibili și sume mari de bani.

Hamas a confirmat moartea celor trei bărbați, despre care a spus că erau membri ai aripii sale armate, Brigăzile Al-Qassam.

Forțele israeliene au difuzat imagini care ar surprinde momentul lichidării unui comandant Hamas, în Cisiordania.

În imaginile publicate, trupele israeliene identifică și ucid un lider al Hamas, aflat la volanul unui autoturism. Incidentul a avut loc la Jenin.

În ultimele zile, Armata israeliană a lansat o serie de atacuri în teritoriile ocupate din Cisiordania și a susținut că operațiunea a vizat o grupare care pregătea mai multe atentate la adresa trupelor sale.

Lichidarea liderului politic al Hamas, în Iran, și a mai multor comandanți ai organizației palestiniene a dus la escaladarea tensiunilor din Orientului Mijlociu, în ultimele săptămâni.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE