Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cod portocaliu de vreme instabilă pe litoral, la final de vară: Averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, avertizări Cod galben şi Cod portocaliu de instabilitate atmosferică şi cantităţi însemnate de apă pentru județeșe Constanța și Tulcea. Avertizările sunt valabile până sâmbătă dimineaţa, la ora 10.

Cod galben pentru Dobrogea

ANM: În intervalul menționat, în Dobrogea, vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului cu viteze în general de 50...55 km/h. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15...25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

Fenomene asociate instabilității atmosferice (averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului) vor fi după-amiaza și seara, local și în centrul, sudul teritoriului, precum și la munte.

Cod portocaliu pentru zona litorală a județelor Constanța și Tulcea

ANM: În zona litorală a județelor Constanța și Tulcea vor fi averse torențiale și descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25...30 l/mp și izolat de peste 40...50 l/mp.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE