Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

POLITICO. Republicanii prezic că împușcăturile de la mitingul lui Trump vor facilita drumul spre Casa Albă: "Tocmai a câștigat alegerile"

  • Republicanii din Congres cred deja că Donald Trump se va întoarce la Casa Albă. Unii dintre ei susțin că împușcăturile de la mitingul de sâmbătă seara i-au făcut calea și mai ușoară pentru câștigarea președinției, potrivit Politico.
  • "Președintele Trump supraviețuiește acestui atac - tocmai a câștigat alegerile", a declarat rep. Derrick Van Orden (R-Wis.) pentru POLITICO într-o declarație, la scurt timp după împușcături.
  • Alți republicani, care au trecut rapid la ofensivă după atacul șocant, nu au mers chiar atât de departe. Dar mulți au prezis că împușcăturile vor consolida sprijinul pentru fostul președinte și vor stimula baza lor în noiembrie.

Citește mai mult despre scenariile făcute de republicani după tentativa de asasinat asupra lui Trump.

Urșii ar putea ajunge iar în bătaia puștii. Autoritățile iau în calcul reintroducerea cotei de vânătoare

  • Incidentul în care o tânără și-a pierdut viața după ce a fost atacată de urs atrage modificări ale legislației. Asta a anunțat astăzi premierul Marcel Ciolacu. Ministrul Mediului a declarat că populația de urși din țara noastră este prea mare și trebuie redusă.
  • Experții atrag atenția că oamenii care merg pe munte trebuie să fie pregătiți pentru o potențială întâlnire cu animale sălbatice.
  • În ceea ce privește soluțiile pentru reducerea conflictelor dintre oameni și urși, ele există. Băile Tușnad, un oraș care în urmă cu câțiva ani s-a confruntat cu problema urșilor care coborau din pădure până pe străzi și în gospodăriile oamenilor, a rezolvat problema definitiv.

Citește mai mult despre problema urșilor din România

Shannen Doherty a murit. Actrița s-a stins din viață la 53 de ani, după lupta cu cancerul

  • Shannen Doherty, cunoscută pentru rolurile sale din "Beverly Hills, 90210" și "Charmed", a murit după ce a fost diagnosticată cu cancer la sân în 2015. Actrița avea 53 de ani.
  • "Cu inima grea confirm decesul actriței Shannen Doherty. Sâmbătă, 13 iulie, ea a pierdut lupta cu cancerul după mulți ani de luptă cu boala", a declarat Leslie Sloane, publicistul lui Doherty, într-o declarație pentru People.
  • Doherty a devenit celebră în 1990 în rolul bruneteiBrenda Walsh din serialul Fox "Beverly Hills, 90210".

Citește mai mult despre motivul decesului actriței Shannen Doherty

Aproape 100 de palestinieni, uciși în timp ce Israelul îl vizează pe șeful militar al Hamas: Oprim negocierile pentru un armistiţiu în Gaza

  • Un atac aerian israelian a ucis sâmbătă cel puțin 90 de palestinieni într-o zonă umanitară desemnată din Gaza, a anunțat Ministerul Sănătății din enclavă, într-un atac despre care Israelul a declarat că l-a vizat pe șeful militar al Hamas, Mohammed Deif.
  • Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că nu este clar dacă Deif și un alt comandant Hamas au fost uciși și a promis că va continua să vizeze conducerea Hamas, afirmând că o presiune militară mai mare asupra grupării ar îmbunătăți șansele unui acord privind luarea de ostatici, chiar dacă trei zile de negocieri de încetare a focului au fost întrerupte separat sâmbătă.
  • Gruparea militantă islamistă Hamas a negat că Deif ar fi fost ucis, potrivit unui oficial de rang înalt al Hamas la Al Jazeera TV.

Citește mai mult despre ultimul atac al Israelului.

Patru președinți americani au fost asasinați de-a lungul timpului. SUA a avut parte de o istorie tumultoasă în ceea ce privește violența politică

  • Înainte de tentativa de asasinat de sâmbătă a fostului președinte Donald Trump, au existat mai multe cazuri de violență politică vizând președinți, foști președinți și candidați prezidențiali ai principalelor partide din SUA, potrivit AP.
  • O privire asupra unora dintre asasinatele și tentativele de asasinat care au avut loc de la fondarea națiunii în 1776.
  • Primul dintre președinții asasinați a fost Abraham Lincoln, al 16-lea președinte al SUA.

Citește totul despre istoria tumultoasă și violentă din politica SUA

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE