Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

POLITICO. Republicanii prezic că împușcăturile de la mitingul lui Trump vor facilita drumul spre Casa Albă: "Tocmai a câștigat alegerile"

Republicanii din Congres cred deja că Donald Trump se va întoarce la Casa Albă. Unii dintre ei susțin că împușcăturile de la mitingul de sâmbătă seara i-au făcut calea și mai ușoară pentru câștigarea președinției, potrivit Politico.

"Președintele Trump supraviețuiește acestui atac - tocmai a câștigat alegerile", a declarat rep. Derrick Van Orden (R-Wis.) pentru POLITICO într-o declarație, la scurt timp după împușcături.

Alți republicani, care au trecut rapid la ofensivă după atacul șocant, nu au mers chiar atât de departe. Dar mulți au prezis că împușcăturile vor consolida sprijinul pentru fostul președinte și vor stimula baza lor în noiembrie.

"Acest lucru va energiza electoratul mai mult decât orice. Și el, cu pumnul în aer.. el nu a vrut să plece. Și a strigat, luptă, luptă, luptă. Acesta va fi sloganul", a declarat reprezentantul Tim Burchett (R-Tenn.), referindu-se la fotografiile și videoclipurile cu Trump care au circulat rapid pe internet.

Împușcăturile, pe care mai mulți parlamentari republicani le-au catalogat imediat drept o tentativă de asasinat, trimit unde de șoc într-o campanie electorală deja tumultoasă.

Democrații - care s-au certat pe tema eligibilității președintelui Joe Biden și s-au unit în criticile la adresa lui Trump doar în ultimele două săptămâni - și-au redus rapid la tăcere atacurile la adresa fostului președinte.

Iar republicanii, care rămăseseră tăcuți în timpul încăierărilor dintre democrați, s-au grăbit să dea vina pe retorica partidului advers pentru atacul asupra lui Trump.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE