Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

JO 2024. Rezultatele sportivilor României. Câte medalii au câștigat la Paris

Află cine sunt sportivii români care au luat medalii la JO 2024.

Gabriela Szabo: Inteligența artificială o să ajute în arbitraj. Sportul trebuie să stea la masa Guvernului

  • Atleta Gabriela Szabo, multiplă campioană olimpică și mondială, a declarat în platoul Euronews că inteligenta artificială ar putea schimba lucrurile in arbitraj în numai câțiva ani.
  • Rezultatele în sport vin după mai mult de 10 ani de investiții. O ilustrare sunt chiar canotajul și înotul, domeniile care au adus cea mai mare parte a medaliilor României la Jocurile Olimpice de la Paris.
  • Invitată în studioul Euronews România, Gabriela Szabo a vorbit despre cum va putea fi folosită inteligența artificială de către arbitri în următorii ani, precum și despre necesitatea investițiilor în sport.

Citește ce declarații a făcut Gabriela Szabo despre folosirea AI în arbitraj și investițiile pe termen lung în sport.

Propunerea de calendar pentru simulările la Evaluarea naţională şi Bacalaureat 2025. Ligia Deca: Stabilim datele înainte de începerea anului şcolar

  • Ligia Deca, ministrul Educației, a făcut public calendarul pe care l-a propus pentru desfăşurarea simulărilor pentru Evaluarea naţională şi Bacalaureat 2025.
  • Printr-un mesaj publicat duminică pe pagina sa de Facebook, Ligia Deca a anunțat că vrea să lanseze o consultare în așa fel încât să fie stabilite datele simulărilor naționale înainte de începerea anului școlar.
  • Propunerea va fi lansată în consultare publică de către Ministerul Educaţiei, împreună cu propunerile de calendare pentru examenele naţionale.

Vezi care este propunerea de calendar pentru simulările la Evaluarea naţională şi Bacalaureat 2025.

Proteste de amploare față de construirea unei mine de litiu în Serbia. Aproape 30.000 de oameni au ieșit în stradă

  • Aproape 30.000 de oameni au protestat în Belgrad față de deschiderea unei mine de litiu, în vestul Serbiei.
  • Oamenii spun că proiectul va aduce mari prejudicii mediului.
  • De cealaltă parte, Guvernul insistă să evidențieze beneficiile economice ale unei mine de litiu, o componentă cheie a bateriilor pentru vehicule electrice și dispozitive mobile.

Citește despre proiectul minei de litiu din Serbia ce a declanșat proteste.

Militarii ruși au atacat regiunea Kiev. Moscova acuză Ucraina că a atacat ținte civile în orașul rus Kursk

  • Pentru prima dată, Volodimir Zelenski recunoaște operațiunea ucraineană din regiunea rusă Kursk, la cinci zile de la debutul ei.
  • Pe de altă parte, Rusia a lansat un atac cu rachete asupra regiunii Kiev.
  • Majoritatea proiectilelor au fost doborâte de apărarea antiaeriană ucraineană, dar au fost înregistrate victime. Moscova susține însă că orașul Kursk a fost atacat cu rachete și acuză Kievul că a țintit civili.

Află mai multe informații despre evoluția războiului din Ucraina.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE