Atleta Gabriela Szabo, multiplă campioană olimpică și mondială, a declarat în platoul Euronews că inteligenta artificială ar putea schimba lucrurile in arbitraj în numai câțiva ani. Iar rezultatele in sport vin după mai mult de 10 ani de investiții. O ilustrare sunt chiar canotajul și înotul, domeniile care au adus cea mai mare parte a medaliilor României la Jocurile Olimpice de la Paris.
Invitată în studioul Euronews România, Gabriela Szabo a vorbit despre cum va putea fi folosită inteligența artificială de către arbitri în următorii ani, precum și despre necesitatea investițiilor în sport.
Gabriela Szabo: ”Că tot vorbim de inteligența artificială și de cât de importantă este ea, eu sunt ferm convinsă că peste puțin timp și în sport o să discutăm despre această tehnologie care să ajute în arbitraj.
Da, e de felicitat Elisabeta Lipă, fosta președintă a Federației de Canotaj. Este de felicitat Camelia Potec, care atenție, acum mulți ani eram în birou executiv la Comitetul Olimpic și Sportiv Român a venit și a spus în felul următor: am câștigat președinția federației, dar vă rog frumos cu mine nu discutați despre performanță în următorii 10 ani.
Lăsați-mă să clădesc și a clădit și uitați-vă au venit astăzi în fața noastră cu o Federație care a câștigat medalii olimpice la olimpiadă. Dar atenție, uitați-vă puțin și în spate ce se întâmplă la natație. Acum câteva săptămâni a avut loc campionatul european de de natație, unde s-au câștigat medalii pe bandă rulantă.”
- JO 2024. Rezultatele sportivilor României. Câte medalii au câștigat la Paris
- UPDATE: SUA nu renunță la medalia lui Jordan Chiles și anunță că au o nouă probă video: contestația, depusă după 47 de secunde
- JO 2024 s-au încheiat cu un spectacol impresionant pe Stade de France. Mihaela Cambei a purtat drapelul României
Gabriela Szabo cere investiții în copii și juniori: De acolo ne iese viitorul
Gabriela Szabo: ”Efectele în sport se văd peste 10-15 ani. Bazele sportive din România sunt construite în anii 60-70. De atunci n-a mai construit. Construim pe aici, pe colo și investiția în primul rând în baze, investiția în copii și în pepiniere, pentru că de acolo ne iese viitorul.
Sportul trebuie să stea la masa Guvernului, din punctul meu de vedere. Ca să stea la masa Guvernului, trebuie să fie minister și să dezvolte politici de dezvoltare a sportului. Sportul școlar, să vină sub umbrela Agenției.
Să vedem ce se întâmplă și la celelalte sporturi și cel mai important, sincer, este să vedem cât de important va fi sportul în următoarea perioadă pentru cei care ne conduc destinele”.