Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Primul antrenament la triatlon, anulat la JO 2024 din cauza calității apei din Sena

  • Organizatorii Jocurilor Olimpice au fost nevoiți să anuleze antrenamentul pentru concursul de triatlon, programat duminică dimineață, deoarece calitate apei din fluviul Senei a fost afectată după ploile căzute vineri și sâmbătă.
  • Cu toate acestea, ei sunt în continuare încrezători că probele se vor putea derula conform programului, marţi şi miercuri, relatează agenția France Presse, citată de Agerpres.
  • Triatlonul olimpic este compus din trei probe: înot 1,5 km, ciclism 40 km şi alergare 10 km. Acesta este primul eveniment din cadrul JO 2024 care urmează să se desfăşoare în Sena, înaintea probelor de înot în ape deschise, programate în cea de-a doua săptămână a competiției.

Citește mai mult despre motivul pentru care primul antrenament la triatlon a anulat la JO 2024

Lipsă de apă în plin sezon turistic, în insulele din Grecia. În unele zone a fost declarată stare de urgență

  • Luni cu temperaturi peste cele obişnuite, atât în iarnă cât şi în vară, precipitaţii puţine şi secetă, această combinaţie pusă pe seama schimbărilor climatice a redus drastic rezervele de apă din insulele greceşti, tocmai când consumul explodează în plin sezon turistic, relatează agenţia EFE, potrivit Agerpres.
  • În faţa acestei situaţii, autorităţile din mica insulă Sifnos, în arhipelagul Cicladelor, au cerut să se declare stare de urgenţă, după ce au constatat că în unele părţi consumul de apă în luna iunie s-a dublat faţă de cel din aceeaşi lună a anului trecut.
  • O insulă cu 3.000 de locuitori şi 74 kmp, Sifnos a fost vizitată anul trecut de 135.000 de turişti.

Citește mai mult despre lipsa apei în plin sezon turistic din insulele grecești

JO 2024. David Popovici s-a calificat în finală la 200 metri liber de pe primul loc. E favorit la medalia de aur

  • Înotătorul David Popovici s-a calificat în finala probei de 200 de metri în cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris 2024.
  • În cursa desfășurată duminică seară, Popovici s-a clasat pe primul loc, cu timpul 1:44:53.
  • El va concura luni seară, de la ora 21:40, pentru titlul olimpic.

Citește mai mult despre calificarea lui Popovici în finala la 200 metri de pe primul loc, la JO 2024

Cel mai mare incendiu de vegetație din California se extinde rapid. Mii de pompieri se luptă cu flăcările

  • Statul american California se confruntă cu cel mai mare incendiu de vegetație din acest an. Mii de pompieri au fost mobilizați în zona afectată.
  • Autoritățile au avertizat că flăcările se extind rapid, cu o viteză de peste 20 de kilometri pătrați pe oră.
  • Până în prezent, incendiul a acoperit o suprafață de peste 1.200 de kilometri pătrați, similară cu cea a orașului Los Angeles.

Citește mai mult despre incendiul de vegetație din California

Profesorul de la Colegiul Sfântul Sava, acuzat de viol și agresiuni sexuale asupra a doi băieți, plasat sub control judiciar

  • Profesorul de Economie, de la Colegiul „Sfântul Sava” din Capitală, a fost plasat sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile.
  • Bărbatul de 51 de ani este acuzat că ar fi abuzat sexual doi elevi. Cât timp este cercetat, el nu are dreptul să mai predea. Minorii abuzați sau care sunt într-o situație vulnerabilă pot suna la numărul 119.
  • Procurorii spun că profesorul de Economie ar fi violat un elev de 17 ani în timp ce era într-un apartament din Sectorul 3 al Capitalei. Agresiunea ar fi fost comisă în urmă cu trei ani, iar cadrul didactic ar fi profitat de calitatea lui pentru a comite fapta. Mai mult, un alt băiat, în vârstă de 16 ani, ar fi fost și el abuzat. Presupusele victime ar fi depus două plângeri, una în 2022, iar o alta în 2024.

Citește mai mult despre decizia luată de procurori pentru profesorul, acuzat de viol de la ”Sfântul Sava”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE