De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.
Premieră istorică la Jocurile Olimpice 2024. Ceremonia de deschidere va avea loc pe râul Sena din Paris
- Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice marchează o premieră. Pentru prima dată în istorie, spectacolul nu va avea loc pe un stadion, ci pe râul Sena care străbate Parisul.
- Ceremonia, pe un traseu de șase kilometri, începe de la podul Austerlitz și se va termina printre grădini, fântâni și palate, în umbra Turnului Eiffel din Piața Trocadero.
- Spectacolul include deschiderea oficială a Jocurilor Olimpice, făcută de președintele Emmanuel Macron, și aprinderea flăcării care veghează jocurile, dar multe detalii sunt încă o surpriză.
Mai multe detalii despre Jocurile Olimpice 2024.
Cum va arăta harta climatică a lumii peste 60 de ani. Verile din România ar putea fi cu până la 8°C mai calde
- Verile în România ar putea fi cu până la opt grade mai calde în mai puțin de 60 de ani.
- Este prognoza unui cercetător american care a creat o hartă interactivă a încălzirii globale.
- Expertul susține că impactul climatic ar putea fi totuși atenuat - condiția: să reducem emisiile de carbon.
Vezi cum va arăta harta climatică a lumii peste 60 de ani.
Șeful Pentagonului: Kamala Harris este un jucător-cheie în probleme de securitate naţională
- Vicepreşedinta SUA Kamala Harris, care ar urma să fie candidatul Partidului Democrat la alegerile prezidenţiale din noiembrie după ce actualul lider de la Casa Albă Joe Biden şi-a anunţat retragerea din cursă, este un jucător-cheie în probleme de securitate naţională, a afirmat joi secretarul american al apărării, Lloyd Austin.
- Harris are o poziţie fermă în privinţa politicii faţă de Israel, insistând asupra concentrării în continuare pe problema deceselor în rândul civililor palestinieni.
- Potrivit unui sondaj Reuters/Ipsos, Kamala Harris l-ar devansa pe candidatul republican Donald Trump cu două puncte procentuale, după retragerea lui Biden.
Citește mai multe informații despre candidatura lui Kamala Harris la președinția SUA.
Rusia susţine că este gata să negocieze cu Ucraina chiar şi cu preşedintele Zelenski la putere
- Kremlinul a anunțat, prin purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov, că Rusia este dispusă să negocieze cu Ucraina chiar dacă la Kiev se află la putere preşedintele Volodimir Zelenski, a cărui legitimitate este contestată de Moscova.
- Rusia a atenţionat în trecut că mandatul de cinci ani al lui Zelenski s-a încheiat în mai, iar în Ucraina nu au fost organizate alegeri aşa cum ar fi trebuit.
- Moscova îl prezintă pe Zelenski drept o marionetă, caracterizare pe care acesta o respinge.
De ce Rusia susţine că este gata să negocieze cu Ucraina.
Sam Altman, avertisment despre inteligența artificială: ”Suntem în fața unei alegeri în ceea ce privește viitorul omenirii”
- ”Progresele rapide înregistrate în domeniul inteligenței artificiale ne pun în fața unei alegeri în ceea ce privește viitorul omenirii. Vom trăi într-o lume în care Statele Unite și aliații săi vor cultiva o tehnologie care să răspândească pe tot globul beneficiile inteligenței artificiale sau vom trăi într-o lume autoritară în care națiunile care nu împărtășesc valorile noastre folosesc inteligența artificială pentru a-și consolida și extinde puterea?”, precizează Sam Altman, CEO și co-fondator al OpenAI într-un recent articol de opinie publicat în The Washington Post.
- Altman mai spune că Agenția Internațională pentru Energie Atomică poate reprezenta unul dintre modelele pe care liderii lumii îl pot folosi în cazul reglementării inteligenței artificiale.
- Altman spune că „dacă ne dorim o lume mai democratică, istoria ne spune că singura noastră opțiune este să dezvoltăm o strategie privind inteligența artificială”.
Motivul pentru care Sam Altman cere reglementarea inteligenței artificiale.