Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

„Migranții din Haiti ucid și mănâncă animale de companie”. J.D. Vance și alți republicani din echipa lui Trump au răspândit informațiile

Animale de companie, mâncate de migranții haitieni din Ohio! Informația circulă pe rețelele de socializare din SUA și a surprins pe toată lumea, mai ales că ea a fost susținută chiar și de senatorul republican J.D. Vance, cel ales de Trump să-i fie vicepreședinte, în cazul în care Trump câștigă alegerile.

„Rapoartele arată acum că oamenilor le-au fost răpite şi mâncate animalele de companie de către oameni care nu ar trebui să fie în această ţară. Unde este ţarul nostru de la frontieră?", a postat J.D. Vance, care este ginerele unor migranți indieni.

Mai mulți republicani au postat zvonuri potrivit cărora migranții haitieni din Ohio ar mânca animale de companie

Toată presa americană a preluat acesta afirmații, mai ales că mai mulți republicani proeminenți au răspândit acest zvon care apare sub diverse forme. Unele dintre mesajele postate susțin că migranții haitieni din Ohio „mănâncă chiar și propriile animale de companie”, dar și „rațe și gâște din vecinătăți, pe care le fură și le taie pentru a le consuma”.

Aceste întâmplări ar avea loc în orașul Springfield, din Ohio, unde s-a înregistrat o creștere a numărului de migranți haitieni care încearcă să-și părăsească țara, din cauza lipsei de siguranță cauzată de asasinate politice și dominație a bandelor locale.

Zvonurile apar chiar în timpul campaniei electorale pentru președinția SUA, acolo unde Donald Trump și Kamala Harris duc o bătălie acerbă. Iar Trump chiar a făcut afirmații jignitoare referitoare la rasa Kamalei Harris.

Totodată, totul vine și pe fondul discuției despre migranți, capitol unde Trump ar încerca să o submineze pe contracandidata sa la Casa Albă, potrivit CNN. Este știut faptul că Trump are politici mai restrictive în ceea ce privește migrația, iar specialiștii spun că aceste atacuri vin exact în locurile în care problemele migranților sunt în creștere.

„Trump la expulza migranții care mănâncă animale de companie. Kamala Harris îi va trimite înapoi în orașul tău. Alege ce vrei, America!", se arată într-una dintre postările care aparțin conturilor de campanie.

Chiar și senatorul republican texan Ted Cruz, care este fiu de migrant cubanez, a dat o postare în care scrie „Vă rugăm să votați Trump, pentru ca migranții haitieni să nu ne mănânce".

Până și primarul din Springfield, Rob Rue, a spus că ​​administrația Biden este de vină pentru că „orașe cum sunt acestea și ne impozitează dincolo de limite”.

Statul Ohio are un număr mare de migranți, care a dus la susținerea economiei, datorită creșterii forței de muncă, ceea ce a dus și la extinderea capacităților unor servicii precum clinici sau școli, conform New York Times, care susține că estimările indică până la 20.000 de persoane din Haiti care au ajuns în Springfield.

Anul trecut, un migrant din Haiti, care conducea o dubă, a provocat un accident rutier cu un autobuz școlar, ceea ce a dus la moartea unui copil, conform Washington Post.

Astfel, localnicii au făcut apel la aleșii locali să gestioneze mai bine noul flux de migranți, potrivit The Guardian.

Echipa de campanie a lui Trump a trimis un comunicat în care a învinovățit-o pe Kamala Harris pentru ceea ce se întâmplă în Springfield: „Totul vine în orașul tău dacă Kamala Harris este aleasă în noiembrie. Nu trebuie să fie așa. Începând din prima zi, președintele Trump va începe cea mai mare operațiune de deportare în masă din istoria Statelor Unite, pentru că el va pune întotdeauna America și americanii pe primul loc."

Procurorul general din Ohio, Dave Yost, care este republican, a anunțat că va folosi resursele pe care le are pentru „a cerceta căi legale de a opri Guvernul Federal să trimită un număr nelimitat de migranți în comunitățile din Ohio”. El a spus că administrația sa va „utiliza toate posibilitățile” pentru a se ocupa de migranți.

Evident că au apărut și diverse meme-uri pe marginea acestei teme.

Poliția spune că, până acum, „nu a primit niciun raport privind furtul și mâncarea animalelor de companie”. Iar un purtător de cuvânt al administrației din Springfield a declarat că „nu au existat rapoarte credibile sau afirmații concrete despre animalele de companie rănite sau abuzate de persoane din comunitatea migranților”.

  • Alegerile din SUA au loc pe 5 noiembrie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE