Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ce preț va avea primul Ferrari electric. Noul bolid electric va fi lansat la sfârșitul lui 2025

Prima mașină electrică produsă de Ferrari va costa cel puțin 500.000 de euro, a declarat o sursă apropiată producătorului de mașini de lux pentru Reuters. Compania italiană se pregătește să deschidă fabrica în care va fi construit bolidul electric și care ar putea crește capacitatea de producție cu peste 30%.

Ferrari, celebră datorită motoarelor cu sute de cai putere pe benzină, a anunțat că va lansa o mașină electrică la sfârșitul anului viitor. Prețul se anunță a fi unul pe măsura șoferilor înstăriți, chiar dacă pe piața mașinilor electrice, producătorii poartă un război al prețurilor, pe fondul scăderii cererii.

Primul Ferrari electric va costa, în medie, peste 350.000 de euro, preț ce nu conține dotări suplimentare și elemente de personalizare care implică o creștere de 20-25% a prețului. Într-un segment mai puțin exclusivist, modelul electric Porsche Taycan pornește de la aproximativ 100.000 de euro.

Oficialii Ferrari nu au dat detalii despre prețului noului model electric sau despre noua uzină ce va fi inaugurată vineri în orașul Maranello din Italia.

Potrivit sursei citate, construirea fabricii este considerată o decizie îndrăzneață pentru compania italiană, care a livrat mai puțin de 14.000 de mașini anul trecut. Noua uzină va permite creșterea capacității de producție la aproximativ 20.000 de mașini, a declarat sursa citată de Reuters.

În noua fabrică din Maranello, Ferrari va dispune de o linie suplimentară de asamblare, unde va produce atât mașini pe benzină și hibride, cât și noul bolid electric, alături de componente necesare acestora. Uzina va fi complet funcțională în trei-patru luni, a precizat sursa citată.

De asemenea, Ferrari are în plan dezvoltarea încă unui model electric. Proiectul s-ar afla încă în faza incipientă și este posibil ca, pe termen scurt, compania să nu vrea să crească producția totală la 20.000 de vehicule pe an.

În schimb, rivalii de la Lamborghini vor să înceapă vânzarea primului model electric în 2028.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE