Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Care este starea românilor răniți grav în accidentul din Bulgaria și internați la Spitalul Floreasca

Cei cinci români răniți în accidentul din Bulgaria, în care a fost implicat un autocar românesc, se mențin în stare gravă, în acest moment fiind stabili din punct de vedere al funcțiilor vitale, potrivit unui comunicat al Spitalului Clinic de Urgență București – Floreasca.

Dintre cei cinci pacienți:

- trei sunt internați în Secția de Terapie Intensivă, necesitând măsuri specifice acestei secții;

- doi sunt internați în saloane postoperatorii (terapie intensivă intermediară).

Echipele multidisciplinare compuse din medici de terapie intensivă, chirurgie generală, ortopedie, neurochirurgie îi supraveghează permanent pe acești pacienți, adaptând tratamentul în funcție de evoluția lor, inclusiv intervenții chirurgicale în zilele care urmează, potrivit Spitalului Clinic de Urgență București – Floreasca.

Trei români şi-au pierdut viaţa, vineri noaptea, într-un accident în care a fost implicat un autocar românesc lângă Veliko Tîrnovo, în Bulgaria. În tragedie și-a pierdut viața și un cetățean turc.

Autocarul cu 25 de pasageri, se îndrepta spre România, venind de la Istanbul, scrie presa de la Sofia. Vehiculul s-a ciocnit cu un automobil înregistrat în Olanda, parcat pe marginea drumului. Pasagerii şi şoferul acestuia tocmai ieşiseră din maşină şi au supravieţuit. Conform datelor preliminare, dintre cei 25 de pasageri de naționalitate română și turcă, 9 sunt internați într-o unitate spitalicească din Bulgaria.

În urma evaluării medicale realizate de către echipa medicală din România la unitatea spitalicească din Bulgaria s-a decis transferul a cinci pacienți români la Spitalul Clinic de Urgență București - Floreasca, în vederea continuării îngrijirilor medicale care se impun acestora.

Transferul pacienților români s-a realizat cu elicoptere SMURD aflate în dotarea IGAv.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE