Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Biletele de avion de la Lufthansa se scumpesc cu până la 72 de euro. Unele firme spun că sunt obligate la majorări din cauza măsurilor contra poluării

Biletele de avion pentru companiile din grupul Lufthansa se scumpesc cu până la 72 de euro. Este o suprataxă care se aplică pentru zborurile cu destinații în țări europene, urmare a unor noi reguli privind reducerea poluării.

Companiile grupului Lufthansa, care include Eurowings, Swiss, Austrian și Brussels Airlines, anunță că scumpirea ar urma să acopere costurile aduse de sistemul de comercializare a certificatelor de emisii, dar și prețurile combustibililor de aviație sustenabili.

Suprataxa nu are însă o valoare fixă, ci este cuprinsă între 1 euro și 72 de euro, în funcție de distanța parcursă.

Lufthansa transmite că aceste scumpiri ar afecta competitivitatea, pentru că firmele aeriene din afara Uniunii Europene au costuri mai mici de operare.

Lufthansa se plânge de mult timp de costurile suplimentare impuse companiilor aeriene europene de reglementările UE și de taxele naționale.

"Un zbor Lufthansa de la Madrid cu transfer la Frankfurt la Shanghai și retur va costa cu aproximativ 220 de euro mai mult în 2035", a declarat Lufthansa Group într-un document recent de politică, comparând această creștere cu o creștere de aproximativ 40 de euro pentru aceeași călătorie cu o companie aeriană din afara UE care zboară via Istanbul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE