Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Benjamin Netanyahu le-a spus militarilor că Israelul este "pregătit atât pentru apărare, cât și pentru ofensivă"

Cabinetul de securitate al Israelului se va reuni joi seară pentru a discuta pregătirile pentru represaliile așteptate după uciderea a doi lideri ai grupărilor Hezbollah și Hamas, au declarat oficialii israelieni, potrivit publicației The New York Times.

Speculațiile cu privire la modul în care Iranul și Hezbollah ar putea răspunde au ținut regiunea Orientului Mijlociu pe muchie de cuțit timp de câteva zile, toate părțile lansând amenințări care au ridicat spectrul unui război mai amplu î n zonă.

Doi oficiali israelieni și un oficial occidental de rang înalt din serviciile de informații au declarat pentru publicația americană, că Hezbollah, va lovi probabil prima într-un atac separat, înainte ca Iranul să efectueze propriile represalii.

Oficialii nu au oferit detalii suplimentare cu privire la potențialul atac al Iranului. Ultima criză a fost declanșată după asasinarea lui Fuad Shukr, un important comandant militar al Hezbollah, și a lui Ismail Haniyeh, liderul politic al Hamas. Israelul a declarat că l-a ucis pe Shukr ca represalii pentru un atac cu rachete din Liban care a ucis 12 copii și adolescenți/

Iranul, care sprijină atât Hezbollah, cât și Hamas, a promis răzbunare. Hassan Nasrallah, liderul Hezbollah, a promis, într-un discurs după moartea lui Shukr, că răspunsul grupului la uciderea dlui Shukr va fi sever.

Oficialii israelieni spun că sunt pregătiți pentru orice atac din partea Iranului și a aliaților săi. Miercuri, prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu le-a spus militarilor că Israelul este "pregătit atât pentru apărare, cât și pentru ofensivă".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE