Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

SUA: Un acord de încetare a focului şi eliberare a ostaticilor e mai aproape ca oricând

Un acord privind încetarea focului și eliberarea ostaticilor între Israel și Hamas este mai aproape de realizare, potrivit declarațiilor făcute de John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, într-o conferință de presă miercuri, raportate de AFP.

"O propunere favorabilă a fost înaintată ambelor părți și este esențial ca acestea să o accepte pentru a pune în aplicare acordul de încetare a focului și eliberarea ostaticilor," a spus Kirby.

De câteva săptămâni, administrația președintelui Joe Biden exercită presiuni asupra guvernului israelian condus de premierul Benjamin Netanyahu pentru a accepta un armistițiu.

Marți, secretarul de stat american Antony Blinken a făcut un apel public către Iran și Israel să evite intensificarea conflictului în regiune.

"În primul rând, nu dorim să vedem atacuri și vom continua să folosim canalele diplomatice pentru a diminua tensiunile," a declarat John Kirby miercuri.

"Pot spune cu siguranță că Statele Unite sunt și vor rămâne pregătite să sprijine Israelul în apărarea sa, oferind o gamă largă de capabilități militare", a adăugat el, menționând că Pentagonul a anunțat desfășurarea suplimentară de nave și avioane de luptă în Orientul Mijlociu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE