Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Atacurile israeliene din Gaza au ucis 35 de palestinieni, dar pauzele au permis a treia zi de vaccinare împotriva poliomielitei

Forțele israeliene au ucis cel puțin 35 de palestinieni în Gaza, marți, în timp ce se luptau cu militanții conduși de Hamas, au declarat oficialii palestinieni, dar scurte pauze în lupte au permis medicilor să efectueze o a treia zi de vaccinare antipolio pentru copii, potrivit Reuters.

Printre cei uciși s-au numărat patru femei în orașul Rafah din sud și opt persoane în apropierea unui spital din orașul Gaza din nord, a declarat Serviciul civil palestinian de urgență.â

Mai târziu, marți, o lovitură aeriană israeliană a ucis nouă palestinieni în interiorul unei case de lângă strada Omar Al-Mokhtar din centrul orașului Gaza, au declarat medicii.

O altă lovitură a lovit în apropierea unui colegiu din Sheikh Radwan, o suburbie nordică a orașului. Armata israeliană a declarat că atacul a vizat militanți Hamas care acționau dintr-un centru de comandă amplasat în interiorul fostului colegiu Nama.

Alte persoane au fost ucise în atacuri aeriene separate pe întreg teritoriul, au declarat medicii.

Armata israeliană a declarat că a ucis opt bărbați palestinieni, inclusiv un comandant Hamas de rang înalt care a luat parte la atacurile din 7 octombrie din Israel, într-un centru de comandă din apropierea spitalului arab Al-Ahli din orașul Gaza.

O declarație a declarat că Ahmed Fozi Nazer Muhammad Wadia a preluat comanda unui „masacru al civililor efectuat de teroriștii Hamas” în comunitatea israeliană Netiv HaAsara, în apropierea graniței cu Gaza. Nu a existat niciun răspuns din partea Hamas.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat că marți, în a treia zi a unei campanii în masă, și-a depășit obiectivele privind vaccinarea împotriva poliomielitei în Gaza și a inoculat aproximativ un sfert din copiii sub 10 ani.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE