Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Benjamin Netanyahu spune că Israelul trebuie să menţină controlul asupra unui coridor de la frontiera dintre Fâşia Gaza şi Egipt

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat luni seara că Israelul trebuie să menţină controlul asupra unui coridor de la frontiera dintre Fâşia Gaza şi Egipt, relatează AFP.

„Realizarea obiectivelor războiului trece prin coridorul Philadelphia”, a declarat premierul israelian, în cadrul unei conferinţe de presă, referindu-se la o porţiune de 14 km între teritoriul palestinian şi Egipt.

Acest subiect constituie un punct de blocare în negocierile pentru un acord de încetare a focului în Gaza asociat cu eliberarea ostaticilor, mişcarea islamistă palestiniană cerând o retragere israeliană din acest coridor.

Totodată, Benjamin Netanyahu şi-a cerut „iertare" de la familiile celor şase ostatici israelieni găsiţi morţi în Gaza şi îngropaţi în Israel duminică şi luni.

„Îmi cer iertare că nu i-am readus în viaţă. Am fost aproape, dar nu am reuşit”, a declarat premierul israelian în cadrul conferinţei de presă, adăugând că mişcarea islamistă palestiniană Hamas „va plăti un preţ foarte mare".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE