Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Atac al Israelului asupra unei școli din Gaza. Zeci de persoane au fost ucise

Cel puțin 45 de civili au fost uciși într-un nou atac al armatei Israelului asupra unei școli a Națiunilor Unite din Gaza. Sute de refugiați palestinieni se adăposteau în școală.  Între timp, crește presiunea internațională asupra Hamas și a autorităților israeliene să accepte încetarea focului. Autoritățile de la Tel Aviv insistă că școala era folosită ca ascunzătoare de către teroriștii Hamas. 

Armata Israeliană a lansat un nou atac devastator asupra unei școli a Națiunilor Unite din zona centrală a Fâșiei Gaza, zeci de oameni fiind uciși. Potrivit Hamas, printre morți se află 14 copii și 9 femei. O martoră povestește momentul în care rachetele au lovit clădirea și susține că numărul morților este mai mare. 

”Eram la școala Agenției ONU pentru refugiați din Nuseirat ( o tabără de refugiați din centrul Fâșiei Gaza -n.r.)/ La ora 3 p.m. am auzit cinci rachete lovind școala. Am fugit afară și am văzut focul arzând în trei săli de clasă. 50 de oameni au fost uciși. Tatăl meu a fost lovit direct de rachetă, la fel unchiul și doi veri”, spune Maha Issa. 

David Mencer, purtător de cuvânt al Guvernului israelian: ”În școală se aflau teroriști care au fost implicați în atacul sângeros comis în 7 octombrie. Noi i-am eliminat. Atacul a fost amânat de două ori, pentru ca armata să se asigure că edificiul era folosit de teroriști și pentru a limita orice victime civile.” 

Într-un alt atac asupra unei case, au murit șase persoane. Ambele atacuri au avut loc la Nuseirat, una dintre taberele de refugiați din Fâșia Gaza care a fost ridicată din 1948. 

La câteva ore de la atacul israelienilor, noi ajutoare umanitare au fost distribuite în Fâșia Gaza pe cale aeriană. Națiunile Unite avertizează că peste un milion de palestinieni riscă să moară de foame dacă ostilitățile vor continua. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE