STUDIU
România, codașă la economii: Un sfert din români nu au 1.000 de lei puși de o parte în caz de urgență
Românii nu prea rușesc să economisească, arată un studiu bancar. Un sfert din populația activă urbană, cu educație peste medie, spune că nu are cum să scoată din buzunar 1.000 de lei în caz de urgență, fără să se împrumute.
Studiu: O nouă terapie cu anticorpi împotriva cancerului ar putea oferi o opțiune de tratament mai puțin toxică
Milioane de cazuri de cancer sunt diagnosticate în fiecare an la nivel mondial și, cu toate acestea, tratamentele obișnuite, cum ar fi chimioterapia și radioterapia folosite pentru a ținti celulele canceroase, au efecte secundare grave.
Tinerii din întreaga Europă își părăsesc locurile de muncă. Cum se luptă companiile să acopere golurile de competențe
Tinerii din întreaga Europă își părăsesc locurile de muncă - iar acest lucru devine unul dintre cele mai mari obstacole în calea soluționării deficitului de competențe pentru companii, potrivit unui nou raport.
Campi Flegrei, un supervulcan din Italia, adormit de aproape 500 de ani, ar putea erupe din nou
Un „supervulcan” adormit din Italia se apropie de o potențială erupție pentru prima dată din 1538, avertizează un nou studiu, iar consecințele ar putea fi catastrofale, fiind de asemenea unul dintre cele mai mari pericole pentru Europa.
Programele europene de studii, utile pentru tineri. Student: Am avut niște task-uri ca la un loc normal de muncă
Programele europene pentru studii pentru tineri sunt destul de puțin cunoscute la noi, deși vin cu avantaje de necontestat pentru studenți. România nu reușește să atingă totuși targeturile stabilite de Uniunea Europeană.
Studenții ajung să lucreze în alte domenii decât cele studiate în facultate. Ce soluții propun profesorii și firmele de recrutare
Studenții români ajung, de prea multe ori, să lucreze în alt domeniu decât cel studiat. Dintre țările europene, România are cea mai mare discrepanță între facultate și job. Explicația experților în recrutare este că, în facultate, tinerii nu învață ce-ar trebui pentru a face față unui loc de muncă.
Un nou medicament ar putea oferi toate beneficiile exercițiilor fizice, de la slăbit la creșterea masei musculare
Oamenii de știință au testat cu succes un nou medicament care ar putea oferi beneficii similare pentru sănătate, ca în urma unui antrenament cu exerciții fizice intense.
STUDIU. Jumătate dintre angajați vor să meargă la birou o singură zi pe săptămână
Jumătate dintre salariaţi nu doresc să vină mai mult de o zi pe săptămână la birou, arată rezultatele unui studiu publicat, joi, de o companie de consultanţă. De asemenea, salarizarea este principala preocupare pentru 35% dintre angajaţi.
Studiu: Tații au un „efect unic” asupra rezultatelor la învățătură ale copiilor
Copiii ai căror tați le citesc, cântă, se joacă sau desenează cu ei înregistrează o creștere „ușoară, dar semnificativă” a rezultatelor la învățătură, în școala primară, potrivit unui nou studiu realizat de specialiști de la Universitatea din Leeds, citat de The Guardian.
STUDIU. ChatGPT poate pune diagnostice "la fel de bine" ca un medic în medicina de urgență
Chatbot-ul de inteligenţă artificială ChatGPT pune diagnostice cel puţin la fel de bine ca medicii, în medicina de urgenţă, ba chiar a reuşit în unele cazuri să-i depăşească pe aceştia, potrivit unui nou studiu realizat de cercetători olandezi.
Studiu: 3 din 10 europeni spun că sunt într-o situație financiară precară
Un nou studiu arată că trei din zece europeni declară că se află într-o situaţie financiară precară, ceea ce îi face să renunţe la unele necesităţi de bază, cum ar fi mâncarea atunci când le este foame sau a-şi încălzi locuinţa.
Studiu UE: Platformele online nu sunt suficient de eficiente în lupta cu dezinformarea rusă în contextul războiului din Ucraina
Principalele platforme online, precum TikTok şi Twitter, nu au reuşit să combată eficient dezinformarea rusă în primul an al războiului din Ucraina, conform unui studiu publicat miercuri de Uniunea Europeană.
Studiu: Mersul pe jos poate îmbunătăți starea de sănătate și reduce riscul de a muri. Ai nevoie doar de 4.000 de pași pe zi
Mersul pe jos zi poate reduce riscul de deces al unei persoane. Avem nevoie doar de 4.000 de pași pe zi, iar puțin sub 2.500 de pași pe zi poate reduce riscul de a muri din cauza bolilor cardiovasculare.
Studiu: Inteligența artificială îi ajută pe medici să detecteze cu 20% mai multe cazuri de cancer de sân în timpul screening-urilor
Oamenii de știință au descoperit că screeningul mamar asistat de inteligența artificială a detectat cu 20% mai multe cancere decât dubla citire a mamografiilor de către doi radiologi.