CRIZA ALIMENTARĂ
Risc de difterie și holeră în Fâșia Gaza. ONU și UNICEF avertizează și asupra creșterii mortalității infantile
Situația s-a agravat foarte accelerat în ultimele două săptămâni, când 70% dintre copii au suferit de diaree, iar situația are o amploare de 23 de ori mai mare decât în mod obișnuit.
"Nimeni nu trebuie să moară din cauza alimentelor". Anunțul ONU, în ziua mondială a siguranței alimentare
Organizația Națiunilor Unite trage un semnal de alarmă privind calitatea alimentelor. Potrivit statisticilor, 1,6 milioane de persoane se îmbolnăvesc în fiecare zi din cauza consumării de alimente contaminate.
ANALIZĂ: Baronii industriei alimentare. Cine sunt miliardarii care profită de pe urma crizei costului vieții
În ultimii ani, companiile alimentare au reușit să obțină profituri impresionante, din cauza creșterii vertiginoase a prețurilor, în timp ce o parte a populației este forțată să reducă cheltuielile sau să sufere de foame.
Criză de legume în Marea Britanie. În unele supermarketuri, oamenii pot cumpăra doar trei castraveți și trei roșii
E criză de legume în Marea Britanie. Mai multe lanțuri de magazine au introdus restricții. De exemplu, în unele supermarketuri, oamenii pot cumpăra doar câte trei roșii, trei castraveți sau trei ardei.
Pakistan: Ceapa a devenit o legumă prețioasă, după explozia prețurilor la alimente
Inundațiile puternice și episoadele de secetă severă au compromis recolta de ceapă în Pakistan. Prețurile au explodat, iar cererea este acum acoperită din importuri. Ceapa ocupă un loc special în bucătăria pakistaneză, fiind prezentă în majoritatea bucatelor tradiționale.
Carne crescută în laborator, vândută în SUA. „E un moment decisiv în istoria alimentației”
Un produs ce conține carne creată în laborator a fost aprobat pentru a putea fi consumat în Statele Unite. Este vorba despre carnea de pui produsă de compania UPSIDE Foods care a fost declarată sigură pentru a fi mâncată de oameni.
Consumul de fasole, soluția ecologiștilor pentru salvarea Planetei. Care sunt beneficiile pentru mediu
Fasolea este un aliment comun, prezent pe mesele tuturor oamenilor de pe glob, plin de proteine și antioxidanți și fibre. Studii au arătat de-a lungul timpului și că leguminoasele sunt o sursă extrem de bună de vitamine care poate preveni dezoltarea multor boli.
Economie la căldură, gaze și chiar alimente de bază. Cum suportă românii cheltuielile tot mai mari
Viața devine tot mai scumpă în România, pe măsură ce temperaturile scad. Costurile pentru încălzirea locuințelor cresc, fie că vorbim despre încălzirea cu lemne, gaz ori energie electrică. La fel și prețurile pentru alimentele de bază, chiar dacă inflația pentru luna noiembrie a scăzut puțin.
O țară din UE, lovită puternic de scumpirea energiei. Sute de afaceri mici se vor închide din cauza facturilor prea mari
Scumpirea energiei a afectat micile afaceri din Grecia. Mulți patroni sunt puși în situația de a plăti facturi și de cinci ori mai mari. Iar în aceste condiții, tot mai mulți oameni de afaceri iau în calcul să pună lacătul pe ușă.
Cum citim corect etichetele alimentelor. „A se utiliza până la data de” nu înseamnă că trebuie să aruncăm mâncarea
Pe măsură ce în întreaga lume se conștientizează problema risipei de alimente, un nou factor influențator atrage atenția: eticheta cu mențiunea „a se consuma de preferință înainte de”. Uniunea Europeană este așteptată să anunțe o revizuire a legilor sale privind etichetarea până la sfârșitul anului.
Klaus Iohannis, despre importanța securității alimentare: „România a fost în prima linie a răspunsului la criza cauzată de agresiunea Rusiei”
Președintele a vorbit despre importanța securității alimentare, precizând că România a fost în prima linie a răspunsului la criza multidimensională cauzată de agresiunea Rusiei.
Cum ajută băncile de alimente românii care se luptă cu scumpirea hranei
Inflația a crescut, iar hrana este tot mai scumpă. Pe fondul crizei economice, s-au înmulțit și în țara noastră solicitările către băncile de alimente. Acestea preiau hrana donată de magazine alimentare și de la unii producători agricoli și o redistribuie către persoanele cu venituri mici.
Dacian Cioloș, despre criza alimentară: „Nu cred că se va întâmplă în Europa”. Ce spune despre lipsa irigațiilor din PNRR
Cioloș a precizat că vede riscul creșterii prețurilor la alimente din cauza contextului internațional, însă nu „crede” că o să se ajungă la o criză alimentară în Europa.
Cine este de vină pentru criza alimentară și pentru creșterea prețului cerealelor? Răspunsul șefei diplomației germane
Actuala criză alimentară este amplificată de războiul din Ucraina, acuză ministrul de externe al Germaniei. Declarația a venit în timpul unei conferințe, la Berlin, unde miniștrii din zeci de țări caută soluții urgente.
Secretarul General al ONU: „Invazia Rusiei în Ucraina poate provoca una dintre cele mai grave crize alimentare din istoria omenirii”
Invazia Rusiei în Ucraina poate provoca una dintre cele mai grave crize alimentare din istoria omenirii, avertizează Antonio Guterres, secretarul general al ONU.
Ucraina ar putea începe să exporte produse agricole printr-un coridor de grâne
Oficiali din Rusia, Ucraina, Turcia și membri ai ONU se vor reuni, în perioada următoare în Istanbul pentru a stabili cum se va realiza acest lucru. Momentan, blocada rusă a porturilor Ucrainei la Marea Neagră împiedică furnizarea a milioane de tone de cereale în întreaga lume.