CARBURANȚI
Benzina s-a ieftinit. Este prima reducere de preț din septembrie, după 11 modificări care au avut loc în august
Continuă seria de ieftiniri la pompă: astăzi, prețul benzinei a coborât cu 4 bani pe litru la stațiile de carburanți din București, în timp ce prețul motorinei a rămas neschimbat.
Scumpiri pentru toți românii, de la 1 iulie. Vom plăti mai mult la factura de gaz și pentru carburanți
Luna iulie vine cu scumpiri. Oamenii vor plăti mai mult, de exemplu, pentru factura la gaze. Asta după ce ANRE a mărit tarifele de distribuție cu aproape 20%. Va crește și prețul pentru benzină și motorină, deoarece acciza pentru carburant va fi majorată cu 50%.
Carburanții se scumpesc, de la 1 iulie. Cât vor plăti șoferii în plus pentru un plin
Benzina și motorina s-au ieftinit cu aproximativ 20 de bani de la începutul lunii și până în prezent. Bucuria șoferilor este, însă, de scurtă durată. De la 1 iulie, prețurile vor urca din nou, după creșterea accizelor. Asta însemnă, în medie, 20 de lei în plus pentru un plin.
ANALIZĂ. Motivul pentru care s-a scumpit motorina în Europa. Necesarul de consum, importat la prețuri mari
Scumpirea carburanților în Europa poate fi explicată prin insuficiența resurselor naturale. Europa, care importa cantități impresionante din Rusia înainte de invadarea Ucrainei, a fost nevoită să caute și să găsească surse alternative.
Prețurile carburanților, în continuă creștere. Un plin de motorină a crescut cu 6 lei, iar unul de benzină, cu 5,5 lei
Carburanții s-au scumpit din nou. Iar ultima majorare este semnificativă, de 8 bani pe litru atât pentru benzină, cât și pentru motorină. Este a șasea a scumpire din ultimele trei săptămâni. O explicație ar fi cotația în creștere a barilului de petrol.
Specialiștii estimează o scumpire carburanților cu până la 10 la sută în această toamnă
Predicția se bazează pe creșterea cotației barilului de petrol. Cotația benzinei a crescut în ultima săptămână cu 53 de dolari și a ajuns la peste 1000 de dolari pentru o tonă. Și cotația motorinei a depășit 1000 de dolari după ce a crescut în ultimele zile cu 75 de dolari.
Cinci cisterne cu GPL ale firmei din Crevedia, descoperite de poliție la Iași
Cinci autocisterne, dintre care una încărcată aproape jumătate cu GPL, au fost descoperite la Iași pe un teren închiriat, în spatele unor mormane de pietriș. Interesant este că toate aparțin firmei care deține și stația GPL care a explodat luna trecută la Crevedia.
Stațiile GPL, în vizorul autorităților. Unii patroni au închis chiar înainte de verificări
Încă de la începutul anilor 2000, instalațiile GPL au devenit o prezență obișnuită pentru mașinile românilor. Cererea a crescut odată cu majorarea prețului carburantului, astfel că în țară au apărut tot mai multe stații de distribuție GPL.
Trucuri pentru un consum de combustibil redus. Specialiștii spun că șoferii pot reduce cheltuielile datorită stilului de șofat
Cum prețul la pompă este într-o creștere continua, specialiștii spun că nu ar strica să ne uităm cu mare atenție și la economia de combustibil. De la modul în care șofăm sau cât de atenți suntem la pregătirea tehnică a autoturismului, putem reduce consumul și cu 50%.
Prețul carburanților continuă să crească. Cât a ajuns un litru de benzină
Prețurile carburanților continuă să crească, de la o zi la alta, trend care se menține de câteva săptămâni. În medie, un litru de motorină standard trece de 7 lei și 30 de bani, cu aproximativ 60 de bani mai mult față de jumătatea lunii iulie.
Prețul carburanților crește încet, dar sigur. Un plin de motorină s-a scumpit cu 6,1%, iar unul de benzină, cu 3,7%
Este luna scumpirilor la pompă. După o perioadă în care prețurile s-au menținut constante, au început majorările. Iar dacă, prețul benzinei se menține nemodificat de la începutul acestei luni, motorina înregistrează creșteri semnificative.
Mugur Isărescu: Prețurile la pompă sunt rezonabile comparativ cu ce am avut anul trecut
Prețurile carburanților sunt rezonabile, chiar după seria de scumpiri din ultimele două săptămâni. Este opinia guvernatorului BNR, care se raportează la prețurile maxime de anul trecut, când cotațiile petroliere au dus la o explozie a costurilor de transport.
Ar putea apărea o criză a uleiului de gătit, pe fondul cererii de noi biocombustibili
Un boom mondial al biocombustibililor ar urma să provoace o criză de uleiuri vegetale, utilizate pentru gătit şi din ce în ce mai mult pentru a propulsa camioanele şi avioanele, ceea ce va intensifica dezbaterea cu privire la alimente versus combustibil,
Românii nu renunță la autoturismul personal. Care sunt efectele acestei situații
Unul din trei europeni ia în calcul să renunțe în viitor la mașina proprietate personală. Asta reiese din ultimul barometru european de mobilitate Tinerii sunt cei mai dispuși să renunțe la confort. România face însă notă discordantă.
Inspectorii ANAF, în control la OMV Petrom, compania care a anunțat că nu va plăti taxa de solidaritate
OMV Petrom nu datorează statului român taxa de solidaritate de un miliard de euro pe anul trecut. Reprezentanții companiei spun că au analizat rezultatele financiare pentru 2022 și au ajuns la concluzia că nu se încadrează în limitele legislației pentru a plăti această taxă.
OMV Petrom nu trebuie să plătească taxa de solidaritate. Compania a făcut profit record în 2022
OMV Petrom nu trebuie să plătească taxa de solidaritate de un miliard de euro în România. Comisia Europeană a clarificat acest aspect într-un prim răspuns la scrisoarea Guvernului României, au declarat surse politice pentru Euronews.
Ungurii fac plinul în România și Slovacia, pentru că preţurile la pompă au explodat în Ungaria
Preţul carburanţilor a explodat în Ungaria, după ce guvernul de la Budapesta a eliminat plafonul în luna decembrie şi a majorat accizele la combustibili, astfel că mulţi automobilişti ungari au început să treacă graniţa în Slovacia sau România pentru a face plinul la preţuri mai mici.