BANI
Primul "super-bogat" al Planetei, care va deține o avere de 1.000 de miliarde de dolari, ar putea să apară în următorul deceniu
Această sumă este mai mare decât economia mai multor țări din lume. Prin urmare, economiștii atrag atenția că, în timp ce bogații devin și mai bogați, tot mai multă lume trăiește în sărăcie, iar liderii mondiali ar trebui să regândească actualul sistem economic.
Proteste de amploare ale fermierilor în Germania. Guvernul Scholz vrea să reducă scutirile fiscale pentru agricultură
Nu doar fermierii români au protestat masiv. Mii de agricultori germani au ieșit cu utilajele pe șosele. Aceștia au ajuns până în centrul capitalei, în Berlin, în încheierea unei săptămâni de manifestații de amploare.
Proiect: Fermierii români, ajutoare de stat de peste 161 de milioane de euro prin ''Creditul Fermierului''
Fermierii din România care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei agricole primare ar putea accesa în 2024 ajutoare de stat de peste 161 de milioane de euro prin "Creditul Fermierului".
Chiriile s-au scumpit în România chiar și cu 20%. Un apartament cu două camere, în București se închiriază cu 500-600 de euro
În cazul în care sunteți în căutarea unei locuințe pe care să o închiriați, luați în calcul că veți plăti mai mult, în unele orașe chiar și cu 20% în comparație cu anul 2022, confirmă datele analizate de două platforme de specialitate.
Cele mai mari scumpiri și ieftiniri decembrie 2022 - decembrie 2023. Prețul detergenților a crescut cel mai mult
Banca Națională se așteaptă ca, în prima parte a acestui an, inflația să înceapă un trend crescător, pe fondul creșterilor de TVA și accize, lucru care s-a întâmplat de la 1 ianuarie.
În ultimii opt ani, românii au trăit peste posibilități, potrivit datelor Ministerului de Finanțe
În condițiile în care colectarea la bugetul statului rămâne sub așteptări, deficitul va fi peste 3%, ținta stabilită de Comisia Europeană. Iar depășirea acesteia se traduce prin posibilitatea de a pierde finanțarea din fonduri europene.
Zona euro riscă să intre în recesiune. Avertismentul vicepreședintelui Băncii Centrale Europene
Mai mulți ani la rând, inflația a depășit ținta Băncii Centrale Europene, astfel că a fost nevoie de majorări ale dobânzilor, până la un maxim istoric care a avut loc în septembrie 2023. La acea vreme, consiliul guvernatorilor a decis majorarea dobânzii cu 25 de puncte de bază.
Cum au abordat românii inflația în 2023: bani mai puțini pentru educație și hrană
În ciuda scăderii inflației, populația face față din ce în ce mai greu cheltuielilor zilnice. O spune statistica oficială, din care reiese că în toamna anului trecut, românii au redus drastic sumele alocate Educației, chiar cu peste 50%.
Radu Drăgușin merge la Tottenham, pentru 30 de milioane de euro și devine cel mai scump fotbalist român din istorie
Drăgușin devine cel mai scump fotbalist român din istorie odată cu trecerea lui Tottenham, confirmată de jurnalistul Fabrizio Romano și de postul Sky. Adrian Mutu deținea, până acum, recordul: 19 milioane de euro a plătit Chelsea pentru el, în urmă cu 20 de ani..
Milioane de euro pentru clientela politică. Foștii membri de CA-uri, revocați de Guvern, despăgubiți de instanțele internaționale
Practica numirilor și revocărilor politice în conducerile companiilor și ale altor societăți de stat a devenit păguboasă pentru bugetul de stat. Cu o legislație ignorată cu bună știință de către partidele aflate la guvernare, statul român riscă să plătească sume de ordinul milioanelor de euro.
Elevii ar putea primi pe 8 ianuarie tichetele educaționale de 500 de lei. Banii, distribuiți copiilor care au primit deja card
Elevii ar fi putea primi de la școală tichetele educaționale de 500 de lei. Potrivit Edupedu, vorbim despre cazurile unde cardurile au ajuns deja sau urmează să fie distribuite.
2024 cu scumpiri. Economist: Sunt costuri care trebuie recuperate de către comercianți, că altfel dau faliment
Puterea de cumpărare a românilor se va diminua în acest an, pentru că mărirea taxelor va afecta nu doar persoanele fizice, ci și companiile. Acestea se vor vedea la rândul lor obligate să crească prețurile ca să amortizeze din pierderi.
Cum se aplică sistemul e-Factura? Experți fiscali: "A fost gândită să se permită furtul de miliarde de euro pe an"
Până la 1 iulie, se va merge în paralel cu facturi emise și primite și în format de hârtie sau pe mail, ca în momentul de față, dar raportarea lor în sistemul RO e-Factura este obligatorie indiferent de forma facturii.
Taxe și impozite locale 2024. Cât plătim pentru casele și mașinile pe care le deținem și cum evităm aglomerația de la ghișeu
2024 vine cu creșteri ale taxelor și impozitelor locale, ca efect al noilor măsuri fiscal-bugetare și al bazelor pe care a fost construit noul proiect al bugetului de stat. Proprietarii de case, mașini și terenuri vor plăti mai mult comparativ cu anul trecut, ca urmare a indexării cu rata inflației.