Când vine vorba despre igiena animalului de companie, stăpânii nu se mai uită la bani. Prețul unei litiere a ajuns să coste și 2.000 de lei. Este vorba despre o litieră inteligentă care se curăță singură.
La cel mai mare târg dedicat animalelor de companie, organizat la Romexpo, câinii au beneficiat și de cursuri de dresaj.
O litieră inteligentă ajunge și la 2.000 de lei
Demonstrațiile de dresaj sau concursurile de fidelitate au adunat sute de câini din toate rasele la cel mai mare târg dedicat animalelor de companie.
Pablo este un chihuahua de 6 ani și a făcut echipă cu stăpâna lui.
"Nu a obținut un rezultat, toți cățeii au câștigat. A fost concursul pentru cel mai fidel cățel și s-a descurcat foarte bine, a venit direct la mine", a spus stăpâna lui Pablo.
Majoritatea stăpânilor au venit la târg pregătiți pentru cumpărături, iar bugetul a fost, în medie, de 500 de lei.
"Am mai văzut anumite produse pe care nu le găsești în magazine, cum ar fi soluții de curățare, foarte bune pentru animale, care nu daunează", a spus un client.
"Căutăm ceva, dar încă nu am găsit ce trebuie. Avem cam 400-500 de lei, să vedem dacă găsim o lesă sau ceva de îmbrăcat", a spus alt client.
"Am venit să ne distrăm și să îl desensibilizăm la toată agitația asta, pentru că este un Border Collie, un câine care tinde sa fie foarte protectiv pentru spațiul personal. Am făcut deja cumpărături, am luat o lesă personalizată. 500 de lei am cheltuit. Nu mă uit la bani, în niciun caz", au precizat alți clienți.
Tehnologia a revoluționat și industria produselor pentru animale. Acum există litiere inteligente, pe bază de senzori, care se curăță singure. Cea mai ieftină este 250 de lei, dar prețul poate ajunge și la 2.000 de lei. Cei care se hotărăsc să cumpere una trebuie să fie atenți la tipul de nisip.
Mirela Bighigeanu, importator produse pentru animale: "La litierele automate, se recomandă, în general, orice fel de nisip de pe piață. Dar nisipul trebuie să facă bulgări sau 'tofu', silicatul la litierele automate nefăcând bulgări, nu este recomandat. La litierele cu senzor, merge absolut orice nisip de pe piață".
Fântânile și cutiile automate cu mâncare, ce pot fi controlate cu ușurință de pe telefonul mobil, au fost și ele foarte apreciate de vizitatori.
Românii iubesc animalele, iar acest lucru este confirmat și de studii. România este țara din Europa cu cele mai multe pisici. În plus, potrivit datelor Eurostat, în jumătate dintre gospodării există măcar un câine sau o pisică.