Articole scrise de Euronews
Timişoara, pol cultural european. Sute de mii de turiști sunt așteptați să viziteze orașul
Timișoara a devenit, oficial, capitala europeană a culturii. Tiltul a fost obținut în urma unei competiții puternice cu alte 14 orașe din România. Așadar, va fi un an plin pentru orașul de pe Bega, un an al artelor, al muzicii, al teatrului și al bucuriei.
Primul transplant hepatic la copil, realizat la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală
Primul transplant hepatic la copil a fost efectuat sâmbătă la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București. Potrivit medicilor, pacientul are 11 ani și suferă de insuficienţă hepatică şi ciroză hepatică decompensată.
SUA verifică activitatea Raiffeisen Bank în Rusia
OFAC, Biroul de control al activelor străine al Departamentului Trezoreriei SUA, a lansat o investigaţie privind afacerile Raiffeisen Bank International (RBI) legate de Rusia, sporind supravegherea creditorului austriac care joacă un rol critic în economia rusă, transmite Reuters.
Investitori din Arabia Saudită vor să facă o ofertă de cumpărare a Manchester United
Investitori din Arabia Saudită ar putea face o ofertă de cumpărare a clubului englez de fotbal Manchester United, pus în vânzare la finele lunii noiembrie de proprietarii săi americani, familia Glazer, a anunţat vineri cotidianul The Telegraph, citat de AFP.
UE își propune să colaboreze cu industria de apărare pentru a crește producția de muniție
Uniunea Europeană își propune să se asocieze cu industria de apărare pentru a accelera și a spori producția de muniție de care este mare nevoie în războiul din Ucraina, dar și pentru a reface stocurile de muniție de acasă, potrivit Ursulei von der Leyen, citată de Reuters.
Sume mari de bani, stimulatoare cardiace și 36 de tablouri ridicate de procurori la perchezițiile medicilor din Iași
Procurorii au găsit sume de bani, 25 de stimulatoare/defibrilatoare cardiace şi 36 de tablouri aparţinând unor pictori naţionali de renume, în urma percheziţiilor efectuate la medicii din Iaşi, acuzaţi că extrăgeau stimulatoare cardiace de la cadavre şi le montau la pacienţi.
Rusia se declară deschisă pentru cooperarea cu Republica Moldova
Rusia nu îşi va schimba probabil politica faţă de Republica Moldova şi rămâne deschisă la un dialog constructiv, a declarat sâmbătă purtătoarea de cuvânt a ministerului de externe de la Moscova, Maria Zaharova, potrivit agenţiei TASS preluate de Reuters.
Maia Sandu, discuție cu Antony Blinken la München. SUA îngrijorate de planurile Rusiei de a destabiliza guvernul de la Chișinău
Preşedinta Maia Sandu s-a întâlnit la Conferinţa de Securitate de la München cu secretarul de stat american, Antony Blinken, potrivit unui comunicat al preşedinţiei de la Chişinău.
Afacerea stimulatoarelor cardiace second-hand. Președintele Asociației pentru Protecția Pacienților: ”Practica este mai veche”
Medici din Iași, Neamț și Brașov sunt acuzați că ar fi montat pacienților stimulatoare cardiace luate de la persoane moarte. Vasile Barbu, președintele Asociației pentru Protecția Pacienților, a spus în direct la Euronews România că este vorba despre o practică veche.
18 migranţi au fost găsiţi morţi într-un camion abandonat, în apropiere de capitala bulgară Sofia
18 migranţi au fost găsiţi morţi vineri într-un camion abandonat la circa 20 de kilometri de capitala bulgară Sofia, a anunţat Ministerul de Interne bulgar, în timp ce alţi migranţi din acest grup sunt internaţi în stare critică.
Zelenski cere Occidentului să trimită mai repede arme Ucrainei şi susţine că Rusia vrea să ''stranguleze'' Republica Moldova
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a adresat Conferinţei de Securitate de la Munchen, unde a insistat că este vital să fie oferite rapid mai multe arme Ucrainei, pentru a o ajuta în războiul cu Rusia.
Nu toate rachetele Rusiei explodează. Serviciile de urgență intervin zilnic pentru îndepărtarea materialului exploziv
Ucrainenii din orașele și satele din apropierea frontului trăiesc într-o continuă tensiune, din cauza bombardamentelor Rusiei. Dincolo de victime și distrugerile imense, în urmă rămân obuze și rachete neexplodate.
Circul din Ungaria este casă pentru artiștii din Ucraina
Circul din Budapesta și-a mărit echipa cu 100 de artiști din Ucraina. Tinerii sunt refugiați din Harkov și Kiev și s-au adaptat mai ușor la noua viață datorită repetițiilor. Pe lângă asta, antrenamentele îi ajută să se mențină în formă.
Un miel cu șase picioare s-a născut la ferma unui crescător de animale din Germania
Un miel cu șase picioare s-a născut la ferma unui crescător de animale din Germania. Fermierul e mândru de noul membru al turmei sale de ovine. Cu excepția membrelor în plus, veterinarii spun că animalul nu are alte probleme de sănătate.
Câinii, eroi în misiunile de salvare din Turcia și Siria. Sunt indispensabili în cătarea victimelor
Cutremurele din Turcia și Siria au demonstrat încă o dată eficiența câinilor de căutare-salvare. Aceste animale sunt practic de neînlocuit mai ales atunci când timpul pentru a interveni și a salva vieți este limitat.
Premiere pentru publicul din România la Timișoara. Expozițiile Constantin Brâncuși și Victor Brauner, precum și Bienala Art Encounters
Miercuri, la Centrul Georges Pompidou din Paris, a avut loc conferința de presă care promovează Bienala Art Encounters 2023, alături de expozițiile Victor Brauner: Invenții și magie și Constantin Brâncuși: Surse românești & perspective universale.
Timișoara, Capitală Culturală Europeană în 2023. Programul complet al evenimentelor: spectacole, concerte și premiere de film
Programul cultural se deschide oficial vineri, iar timp de trei zile vor avea loc peste 50 de evenimente dedicate programului Timișoara 2023: de la concerte în aer liber, până la teatre în spații neconvenționale sau premiere de film.
Timișoara, Capitală Culturală Europeană 2023. Un turn de 26 de metri cu plante, printre atracțiile din oraș
La Timișoara se fac ultimele pregătiri pentru debutul programului Capitală Europeană a Culturii 2023. Printre punctele de atracție turistică se numără și un turn cu plante perene, a cărui amenajare a început recent.
Timișoara, Capitală Culturală Europeană. 130 de evenimente au loc la ceremoniile de deschidere, între 17-19 februarie
Timișoara este anul acesta Capitală Culturală Europeană, iar pregătirile pentru festivitățile care marchează deschiderea oficială, programată în perioada 17-19 februarie, sunt in toi. Vor fi nu mai puțin de 130 de evenimente, organizate în cele trei zile de ceremonii.
Timișoara, Capitală Culturală Europeană în 2023. 2.500 de artiști vin în orașul de pe Bega
Peste 2.500 de artiști, 30 de evenimente în medie săptămânal, 12 festivaluri muzicale și peste 15 festivaluri tematice. Toate îi vor aștepta pe turiștii români și străini care vor vizita Timișoara, Capitala Culturală Europeană în 2023.
Obiective turistice în Timișoara. Cele mai frumoase locuri de vizitat în Capitala Culturală Europeană din 2023
Timișoara este, începând din 17 februarie, Capitală Culturală Europeană în 2023. Numeroase evenimente culturale, expoziții, concerte și proiecții de film vor fi organizate anul acesta în orașul de pe Bega.
Folosirea inteligenței artificiale în domeniul militar ar putea avea consecințe nedorite. Peste 60 de țări cer reglementări
Peste 60 de țări, printre care SUA și China, au cerut joi reglementarea dezvoltării și folosirii inteligenței artificiale în domeniu militar, avertizând că ar putea exista „consecințe nedorite”.
Risc crescut de epidemii în Siria. Crucea Roșie avertizează că țara s-ar putea confrunta cu o criză sanitară
Impactul cutremurului din Siria asupra accesului la locuințe, apă, combustibil și alte facilități ar putea duce la o criză sanitară, a declarat secretarul general al Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie.