Articole scrise de Elena Moldoveanu
Cele mai sigure țări europene în care să călătorești în 2023
Căutați o călătorie care promite liniște în 2023? Pentru mulți călători, siguranța este unul dintre cei mai importanți factori atunci când aleg o destinație. De asemenea, pauza pandemică în călătorii i-a făcut pe mulți să fie mai precauți atunci când vizitează locuri noi.
Irlanda amendează Meta cu 390 de milioane de euro pe fondul încălcării confidențialității în mediul online
Autoritățile de reglementare irlandeze au aplicat miercuri amenzi de sute de milioane de euro companiei Meta pentru încălcarea confidențialității online și au interzis companiei să forțeze utilizatorii europeni să accepte reclame personalizate bazate pe activitatea lor online.
Cine l-ar putea înlocui pe Elon Musk în funcția de director general al Twitter
Elon Musk a anunțat că se va retrage din funcția de director executiv al Twitter la doar câteva luni de la preluarea funcției, după ce a pus întrebarea urmăritorilor săi într-un sondaj duminică, 18 decembrie.
Cum funcționează algoritmul TikTok care recomandă videoclipurile de pe pagina „Pentru tine”
Pagina „Pentru tine” (For You) a TikTok este primul ecran pe care oamenii îl văd atunci când deschid aplicația. Nu de puține ori ne-am întrebat cum funcționează algoritmul TikTok care recomandă aceste videoclipuri?
Analiză: Cât trebuie să economisească un român cu salariul minim pe economie ca să-și cumpere mașină cu programul Rabla
O persoană care câştigă salariul minim pe economie ar avea nevoie să economisească 10% din salariu timp de 26 până la 51 de ani ca să-şi poată cumpăra o maşină nouă, cu programul Rabla.
Ucraina: Zelenski cere statelor europene noi arme și acuză Rusia că a achiziționat încă un lot de drone iraniene
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski li s-a adresat luni prin legătură video liderilor care participă în capitala letonă, Riga, la summitul numit Forţa expediţionară comună (JEF) şi le-a cerut acestora din nou ajutor militar pentru a învinge Rusia.
Cele mai frumoase locuri din Europa în care poți să petreci cea mai scurtă zi din an
Solstițiul - care cade pe 21 decembrie în emisfera nordică - este ziua cu cea mai scurtă perioadă de lumină naturală și cea mai lungă noapte din an. Cunoscut și sub numele de solstițiul hibernal, acesta are loc atunci când Polul Nord atinge înclinarea maximă față de Soare.
Firmele sunt încurajate, printr-o inițiativă legislativă, să ofere salariaților abonamente pentru sport
Angajaţii vor putea beneficia de abonamente pentru sport, dar şi programe de recuperare medicală din partea firmelor unde lucrează - prevede o iniţiativă legislativă adoptată săptămâna aceasta în Parlament.
Raport: Deșeurile anuale de plastic produse de Amazon ar putea înconjura lumea de 800 de ori
Amazon a generat anul trecut peste 300 de milioane de kilograme de deșeuri de ambalaje din plastic, potrivit unui nou studiu. Potrivit unui raport realizat de organizația de apărare a oceanelor Oceana, amprenta de plastic a Amazon a crescut cu aproape o cincime (18%) între 2020 și 2021.
Guvernul olandez acceptă aderarea României şi Croaţiei la spaţiul Schengen, dar nu și pe cea a Bulgariei
Guvernul olandez a decis că va accepta aderarea României şi Croaţiei la spaţiul Schengen, dar va bloca aderarea Bulgariei, întrucât consideră că această ţară nu întruneşte condiţiile necesare.
Viitorul european al țării noastre, în mâini bune. Tinerii români, care studiază în străinătate, plănuiesc să sprijine dezvoltarea României
Răzvan Petri și Vlad Adamescu, fondatorii proiectului Politică La Minut au vorbit la Euronews România despre viața de student în străinătate și despre dorința de a se întoarce în România cu un vis: de a schimba viitorul țării.
Parlamentar ucrainean despre prima zi de război: Am avut 10 minute să votăm legea marțială, eram speriați – cântam imnul și ne țineam de mâini
Parlamentarul ucrainean Kira Rudîk a rememorat prima zi a războiului, arătând că Legislativul a avut doar 10 minute la dispoziţie pentru a vota legea marţială, dar şi că politicienii de la Kiev şi-au promis să fie uniţi, până la obţinerea victoriei.
Grecia le cere turiștilor să exploreze dincolo de insulele faimoase, pentru a preveni turismul excesiv
În timp ce în ultimii ani insula grecească din sudul Mării Egee a devenit o destinație turistică super-populară, oficialii de turism ai țării spun că există mult mai multe de descoperit în Grecia dincolo de Santorini
Raport SUA: Sute de persoane au fost reținute sau au dispărut în timpul ocupației ruse în Herson
Sute de persoane au fost reţinute sau au dispărut în regiunea Herson în perioada în care aceasta s-a aflat sub controlul Rusiei, iar zeci de persoane este posibil să fi fost torturate, au concluzionat cercetătorii de la Universitatea Yale într-un raport susţinut de Departamentul de Stat al SUA.
Angajații Twitter au demisionat în masă, după ultimatumul „dur” lansat de Elon Musk
Se estimează că sute de angajați ai Twitter vor părăsi compania, în urma ultimatumului dat de noul proprietar Elon Musk, care le-a cerut angajaților să se pregătească pentru „ore lungi la intensitate mare” sau să plece.
Falimentul bursei de criptomonede FTX, obiectul unei anchete penale în Bahamas
Prăbușirea bursei de criptomonede FTX face obiectul unei analize derulate de anchetatorii guvernamentali din Bahamas, care analizează dacă a avut loc vreo „abatere penală”, a declarat duminică Poliția Regală din Bahamas.
Ucraina: Acordul privind exportul de cereale va fi prelungit cu 120 de zile
Ministrul ucrainean al infrastructurii, Oleksandr Kubrakov, a declarat joi că s-a ajuns la un acord pentru prelungirea cu 120 de zile a iniţiativei privind exportul de cereale din porturile ucrainene de la Marea Neagră.
Pentagonul: Loviturile masive ale Rusiei cu rachete asupra Ucrainei, calificate drept „crime de război”
Rusia „pierde” pe toate fronturile războiului său în Ucraina, a apreciat miercuri seara şeful statului major american, generalul Mark Milley, calificând drept „crime de război” atacurile ruseşti care au vizat în 15 noiembrie reţeaua de electricitate din întreaga Ucraină.
Google va plăti aproape 400 milioane de dolari, pe fondul acuzațiilor că a urmărit locația utilizatorilor fără știrea acestora
Google a fost de acord să plătească 391,5 milioane de dolari către 40 de state pentru acuzațiile potrivit cărora compania a urmărit locația utilizatorilor fără știrea acestora.