Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ziua Independenței, sărbătorită la Ambasada SUA. Klaus Iohannis: ”Proiectele în domeniul energiei nucleare cu SUA sunt esențiale”

Prezenți la recepția organizată de Ambasada Statelor Unite la București cu ocazia Zilei Independenței, președintele Klaus Iohannis și premierul Marcel Ciolacu au subliniat importanța colaborării în domeniul energiei nucleare, al apărării și în cel economic.

Klaus Iohannis, președintele României: Proiectele de cooperare în domeniul energiei nucleare sunt esențiale pentru colaborarea dintre țările noastre, în vederea creșterii securității energetice a României și a întregii regiuni. Prin realizarea acestor proiecte, România devine un vector regional important în domeniul energetic, prin consolidarea independenței energetice și dezvoltarea de soluții avansate pentru energia verde.

Totodată, Klaus Iohannis s-a declarat convins că, la Summitul NATO, pe care Statele Unite îl vor găzdui săptămâna viitoare, se vor lua decizii importante pentru securitatea colectivă.

”Sperăm ca SUA să ajungă pe primul loc între partenerii noștri comerciali din afara Europei”

Marcel Ciolacu, premierul României: Sperăm ca Statele Unite să ajungă, în anii următori, cel puțin pe unul dintre primele trei locuri în topul investitorilor străini și pe primul loc între partenerii noștri comerciali din afara Europei. În acest sens, acționăm deja pentru proiecte de anvergură pe care urmează să le implementăm împreună – și mă refer aici mai ales la Proiectul Unităților 3 și 4 Cernavodă, respectiv, la proiectul Centralei SMR de la Doicești.

În cadrul recepţiei organizate cu ocazia Zilei Independenţei, ambasadoarea Statelor Unite la Bucureşti, Kathleen Kavalec, a declarat că angajamentul SUA faţă de România, în cadrul Parteneriatului Srategic, dar și ca aliat în NATO, este de neclintit.

”România a depăşit toate aşteptările ca aliat puternic”

Kathleen Kavalec, ambasadoarea Statelor Unite la Bucureşti: Felicitări României pentru aniversarea a 20 de ani în NATO în acest an. După cum a spus recent preşedintele Biden, România a depăşit toate aşteptările ca aliat puternic. Aşteptăm cu nerăbdare să sărbătorim cu dumneavoastră, săptămâna viitoare, cea de a 75-a aniversare a NATO, o alianţă care a devenit mai mare, mai puternică şi mai unită ca niciodată.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE