Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Zeci de victime după un atac al rușilor. Rachetele lansate de armata rusă au lovit un bloc de locuințe din orașul Pavlograd

Armata rusă a bombardat un bloc de locuințe din orașul Pavlograd din Ucraina. Cel puțin un om a murit, iar alți 58 au fost răniți, printre care și cinci copii. Bombardamente au fost și în alte orașe mari din țară, inclusiv în Lvov și Sumî. Atacul a avut loc chiar în ziua în care țările occidentale discută noi măsuri de ajutor pentru armata Kievului. 

Mai multe echipele de salvatori sunt în orașul atacat de armata rusă, unde au izbucnit incendii puternice. Autoritățile nu exclud ca numărul victimelor să crească. Mai mulți oameni au fost duși la spital cu răni grave.

Bombardamente violente au fost și în alte localități

În orașul Lvov, din apropiere de granița cu Polonia, pompierii au intervenit pentru a stinge un incendiu puternic. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a făcut un apel către partenerii occidentali să trimită mai mult armament Ucrainei pentru a permite țării să se apere de invazia rusă.     

Jens Stoltenberg, secretar general NATO: Ucraina are nevoie acum de mai mult sprijin militar. Cea mai rapidă modalitate de a pune capăt acestui război este să furnizăm arme Ucrainei. Președintele (Vladimir) Putin trebuie să înțeleagă că nu poate câștiga pe câmpul de luptă și trebuie să accepte o pace justă, durabilă în care Ucraina să triumfe ca națiune suverană și independentă. Fac apel la toți aliații să își continue sprijinul vital, în special în această fază dificilă a războiului.”

Între timp, ministerul rus al Apărării a publicat înregistrări video cu bombardamentele recente. 

De asemenea, autoritățile ruse au anunțat că pregătesc noi trupe care urmează să fie trimise pe frontul ucrainean. Antrenamentele au loc în poligoanele de lângă Moscova.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE