Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Stoltenberg: Soluţia pentru încheierea războiului în Ucraina este ca aceasta să primească mai multe arme

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a îndemnat vineri națiunile care susțin militar Ucraina să își intensifice livrările de arme către Kiev, susținând că aceasta este cea mai eficientă modalitate de a grăbi sfârșitul războiului cu Rusia.

Stoltenberg a subliniat că asistența militară suplimentară trebuie să fie furnizată imediat, conform relatărilor agențiilor Reuters și EFE.

„Ucraina are nevoie de mai multe arme, și asta acum! Cea mai rapidă soluție pentru a pune capăt acestui conflict este să oferim mai mult echipament militar Ucrainei”, a declarat Stoltenberg în cadrul unei conferințe de presă la Oslo, alături de prim-ministrul norvegian Jonas Gahr Støre.

El a criticat, de asemenea, rolul Chinei, afirmând că sprijinul indirect pe care aceasta îl acordă Rusiei contribuie în mod semnificativ la prelungirea războiului.

Stoltenberg a avertizat Beijingul că această susținere a Moscovei ar putea să îi dăuneze pe termen lung propriilor interese și să afecteze imaginea internațională a Chinei. „Cerem Chinei să înceteze să sprijine războiul ilegal declanșat de Rusia. Nu poate continua în această direcție”, a spus Stoltenberg, care se află la finalul mandatului său.

NATO a acuzat China că ajută Rusia în fabricarea de tancuri

NATO și Washingtonul au acuzat în mod repetat China că ajută Rusia în fabricarea de tancuri, vehicule blindate și rachete, furnizându-le echipamente esențiale precum piese de schimb, echipamente industriale și componente electronice și optice.

Aceste declarații au fost făcute în contextul unei noi întâlniri a Grupului de contact pentru apărarea Ucrainei, desfășurată la baza militară americană de la Ramstein, Germania.

La această reuniune participă națiunile care sprijină militar Ucraina, iar președintele Volodimir Zelenski a fost prezent pentru a solicita suplimentarea resurselor militare, în vederea contracarării intensificării atacurilor aeriene și a ofensivei ruse în estul Ucrainei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE