Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vlad Gheorghe, candidat independent pentru Parlamentul European, a cerut renumărarea voturilor: „Avem dovezi că au dispărut”

Vlad Gheorghe, candidat independent la alegerile europarlamentare de duminică, a transmis miercuri că a cerut renumărarea voturilor, după ce rezultatele parțiale arătau că nu a prins loc în cursa pentru Bruxelles. Candidatul independent Nicu Ștefănuță a obținut deja un scor care-i permite să intre în Parlamentul European. Pragul electoral pentru candidații independenți este de 3%, față de 5 procente, pragul pentru partide.

Între timp, luptele între candidați continuă, după alegerile din 9 iunie. La București, cursa este strânsă în continuare la două dintre sectoare. Și Clotilde Armand, candidată la Primăria Sectorului 1, a cerut renumărarea voturilor, și la fel și Radu Mihaiu, care vrea un nou mandat la Primăria Sectorului 2. Ambii acuză fraude electorale.

Vlad Gheorghe a cerut renumărarea voturilor după alegerile europarlamentare din 9 iunie

Vlad Gheorghe a scris pe Facebook, miercuri, la prânz, că a cerut ca voturile să fie din nou numărate.

Candidatul independent la europarlamentare susține că „sunt mii de voturi care nu se mai regăsesc în procesele verbale”.

Am cerut RENUMĂRAREA voturilor! La numărătoarea oficială am crescut cu mii de voturi până azi - deja 231.877 voturi validate oficial şi continuă să crească. Voturile voastre sunt acolo, le apărăm până la ultimul. Sunt zeci, sute, mii de voturi care nu se mai regăsesc în procesele verbale. Mulțumesc tuturor celor care mi-ați trimis secțiile unde ați votat, avem dovezi că au "dispărut" voturile românilor şi este un temei suficient pentru reluarea numărătorii.

-Vlad Gheorghe / Facebook

Cu o zi înainte, eurodeputatul preciza că a găsit o metodă ca să afle despre cum ar fi fost „pierdute” voturile.

Avem un tabel în care sunt puse toate secțiile de votare în care apare că am obținut zero voturi. Dacă secția ta de votare se găsește în listă, te rog scrie-mi în comentarii sau privat unde ai votat ca să pot trimite sesizare la BEC și pentru acea secție. Uite cum îi prindem că au „pierdut” voturile. Te rog, verifică tabelul și vezi dacă găsești în lista aceasta secția în care ai votat. Dacă o găsești, înseamnă că votul tău s-a „pierdut” pe drum. De ce? Pentru că ar fi trebuit să existe măcar un vot pentru mine în acea secție.

Atenție! Nu putem verifica voturi nominale, pentru că, așa cum este și normal, votul este exprimat anonim. Dar ce putem face este să verificăm dacă în secțiile care au raportat zero voturi pentru mine vreunul dintre voi a votat. Caz în care știm că măcar un vot a fost „pierdut”, a scris el pe Facebook.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE