Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nicu Ștefănuță a obținut un nou mandat de europarlamentar, ca independent: „Sunt tare mândru de electoratul foarte tânăr care a votat”

Nicu Ștefănuță a trecut pragul electoral și a obținut un nou mandat în Parlamentul European, după ce a candidat ca independent la alegerile europarlamentare din data de 9 iunie, potrivit rezultatelor provizorii, după numărarea a peste 97% dintre buletinele de vot. El devine, astfel, primul eurodeputat independent din 2014 încoace.

Alegeri europarlamentare 2024: Nicu Ștefănuță a câștigat un nou mandat, ca independent

Nicu Ștefănuță, eurodeputat independent: „Ziua votului a trecut pentru mine alergând prin secții, apărând tinerii, oamenii dinamici... Ca să poată vota. Noi am mizat de la început că o bună parte din români nu sunt doar conservatori, nu sunt doar extremiști, sunt și oameni moderni, oameni care își doresc o Românie mai verde, mai sănătoasă, mai egală, cu drepturi pentru minorități și asta am făcut de când ne-am început campania. Ne-am strâns semnăturile pe stradă în mod onest, am fost, poate, printre singurii care au făcut-o până la capăt în mod cât mai onest posibil și sunt tare de cei care au purtat această culoare, de voluntarii noștri, peste o mie de tineri, și sunt tare mândru și de electoratul foarte tânăr care a ieșit masiv la vot și de toată România care ne-a votat”, a precizat el la Euronews România.

„Oameni din fiecare județ... Nu există sat în România care să nu aibă voturi pentru campania noastră, ceea ce este impresionant”, a mai spus Ștefănuță.

Sunt șanse mari să intre în PE și Vlad Gheorghe. Pragul electoral pentru candidații independenți este de 3%, față de 5 procente, pragul pentru partide.

Rezultate provizorii Alegeri Europarlamentare 2024

Potrivit ultimelor date furnizate de BEC, după numărarea a peste 97% din voturi (inclusiv secțiile din București):

Alianța PSD-PNL - 49,35%

AUR - 14,92%

ADU - 8,4%

UDMR - 6,71%

REPER - 3,52%

PUSL - 1,47%

Vlad Gheorghe - 2,39%

Nicu Ștefănuță - 2,97%

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE